Reis’ filminin yapımcısı FETÖ’den gözaltına alındı

88
reklam alani

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan ‘Reis’ filminin yapımcısı, 15 Temmuz gecesini anlatan ‘Uyanış’ filminin ise yönetmeni olan Ali Avcı, FETÖ üyeliğinden gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada hakkında gözaltı kararı çıkarılan Ali Avcı, Bağcılar’daki evinde gözaltına alındı.

Polis tarafından evde yapılan arama sırasında kaçan bir kişi ise kovalamaca sonucu yakalandı. Yakalanan kişinin kendini Hasan Aslan olarak tanıttığı ancak yapılan kimlik kontrolünde bu kişinin FETÖ’nün Yıldız Teknik Üniversitesi soruşturmasında firari olan ve hakkında yakalama kararı bulunan Fetullah Karabiber olduğu tespit edildi. Karabiber’in ‘Bylock’ kullanıcısı olduğu belirtildi.Gözaltına alınan 2 kişi emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Avcı’nın son filmi Uyanış’ın fragmanında Erdoğan’ın ailesinin darbe gecesi Kısıklı’daki evlerinde öldürülmesi ve Erdoğan’ın başına bir asker tarafından silah dayanması yer almıştı. Görüntüler tepki çekmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu alan ‘Reis’ filminin yapımcısı Ali Avcı’nın 15 Temmuz darbe girişimini anlatan yeni projesi ‘Uyanış’ın fragmanında yer alan görüntüler tepki topladı.

Avcı’nın 15 Temmuz darbe girişimini anlatan ‘Uyanış’ adlı yeni filminin fragmanı yayınladı.

Fragmanın tanıtım metninde, “Filmin tüm sahne ve efektleri bitmemesine rağmen yoğun talep üzerine yayınlanmıştır. 9 adet kısa kısa fragman olarak hazırlanmıştır. Filmimizin 1. fragmanı beğenilerinize sunulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Fragmandaki sahneler arasında, Erdoğan’ın ailesinin darbe gecesi Kısıklı’daki evlerinde öldürülmesi ve Erdoğan’ın başına bir asker tarafından silah dayanması yer aldı.

ERDOĞAN İZLEMEYE GİTMEMİŞTİ

Film, dünyaca ünlü film veritabanı sitesi IMBb’de 10 üzerinden 1.6 puan almıştı. Türkiye’de 331 salonda gösterime giren ‘Reis’i,  67 bin 580 kişi seyretti. Erdoğan’ın filmi izlemeye gitmemesi de gündem konusu olmuştu.

Paylaş