Her yerden uyuşturucu çıktı

70
reklam alani

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Ekipleri önceki gün Girne’de operasyon düzenledi. Operasyonda uyuşturucu hap, kokain, hintkeneviri ve ekili vaziyette hintkeneviri bitkisi ele geçirildi. Polis, suçla bağlantılı zanlılar Serkan Tosun ve Hüseyin Başar’ı gözaltına aldı. Zanlılar dün de tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

ÖNCE TOSUN YAKALANDI

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis çavuşu Mehmet Bayram, mahkemede verdiği ifadede, zanlılar Serkan Tosun ve Hüseyin Başar’ın uyuşturucu operasyonunda tutuklandığını anlattı. Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlı Serkan Tosun’u Çatalköy-Girne arasında faaliyet gösteren bir benzin istasyonunda durdurduklarını söyledi. Bayram, zanlının kullanımındaki PG 221 plakalı araçta gerçekleşen aramada, 1 adet plastik kutu içinde 2 gram hintkeneviri, aynı kutu içinde 1 gram kokain ve yine içinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan 1 adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulunduğunu belirtti.

Soruşturmayı yürüten polis çavuşu Mehmet Bayram, aynı gün mahkeme emri ile zanlı Serkan Tosun’un Esentepede’ki evinde yapılan aramada vazo içine gizlenmiş sigara kutusunda 4 gram kokain, aynı yerde şeffaf naylon içinde 3 adet uyuşturucu hap bulduklarını söyledi. Bayram, yine Tosun’un Girne’deki evinde yapılan aramada adet siyah renk naylon içinde üzerinde uyuşturucu madde kalıntısı olduğuna inanılan hassas terazi bulduklarını ifade etti.

Tosun’un verdiği gönüllü ifadesinde,  söz konusu uyuşturucu maddeleri zanlı Hüseyin Başar’dan aldığını itiraf etmesi üzerine Başar için tutuklama emri aldıklarını kaydeden Bayram, zanlıyı Girne’de tespit ederek gözaltına aldıklarını kaydetti.

BİRKAÇ TÜR UYUŞTURUCU BULUNDU

Bayram, zanlı Hüseyin Başar’ın üzerinde yapılan aramada giymekte olduğu şortunun cebinde naylon parçasına sarılı 2 gram hintkeneviri, yine cebinde uyuşturucu satışından elde edildiğine inanılan 4 bin 30 TL, 140 Sterlin, 20 Euro ve 100 ABD nakit para tespit ettiklerini kaydetti. Polis çavuşu, Başar’ın kullanımındaki araçta yapılan aramada ise 7 ayrı naylona sarılı 25 gram ağırlığında hintkeneviri, toplam ağırlıkları 20 gram ve içinde uyuşturucu olduğuna inanılan 10 adet elle sarılmış sarma sigara, 9 gram kokain, şeffaf naylon içinde yarım gram yeşil renk uyuşturucu hap ele geçirildiğini söyledi.

Bayram, ayrıca Başar’ın kullanımındaki aracın bagaj kısmında ise üzerinde uyuşturucu kalıntısı olduğuna inanılan 1 adet hassas terazi bulunduğunu kaydetti. Soruşturma memuru, zanlı Hüseyin Başar’ın Çatalköy’de bulunan evinde yapılan aramada ise şeffaf naylon içinde 1 gram hintkeneviri ve uyuşturucu kırıcısı bulduklarını ayrıca evde bulunan iki ayrı daireye ait anahtar bulunduğunu ve yapılan sorgulamada dairelerin Başar’a ait olduğunu tespit ettiklerini söyledi. Bayram, Başar’a ait dairelerde gerçekleşen aramada ise boyları 3 ile 16 cm arasında değişen 11 adet hintkeneviri bitkisi, dairede devam eden aramada iç içe geçirilmiş 2 ayrı poşet içindeki bir kavanozda toplam 600 gram hintkeneviri bulduklarını kaydetti.

ÜÇ GÜN TUTUKLU KALACAKLAR

Polis çavuşu Mehmet Bayram, zanlılar Serkan Tosun ve Hüseyin Başar’dan yapılan sorgulamalarda her iki zanlının da gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerini söyledi. Bayram, işlenen suçun ciddiyetine dikkati çekerek soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini belirterek zanlıların soruşturma amaçlı 3’er gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Yargıç Musa Avcıoğlu, soruşturmanın yeni başladığına dikkati çekerek zanlıların 3’er gün tutuklu kalmalarına karar verdi.

 

Paylaş