49. Geleneksel İskele Festivali

139
reklam alani

49. Geleneksel İskele Festivali dün akşam başladı. “Şimdi İskele Zamanı” sloganıyla gerçekleşen ve bu yıl 22. İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali ile gerçekleşen festival 9 Temmuz’da sona erecek.

İskele Belediyesi’nden verilen bilgiye göre festivalin açılışına Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber, 3. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Nazım Çavuşoğlu, İskele Kaymakamı Kemal Yılmaz da katıldı.

İskele Festivali’nin açılış töreni Atatürk Anıtı önünde yapıldı. İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu burada festival ateşini yaktı.  Üzerinde Türkçe ve İngilizce, “Barış”, “Dostluk” ve “Sevgi” yazan balonlarla güvercinler gökyüzüne bırakıldı. 22. İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’ne katılan Azerbaycan, Şili, Rusya, Arjantin, Makedonya, İspanya ve Türkiye ile ülkeden ekipler gösteri de sundu.

 

SİBER

Cumhurbaşkanı Vekili Sibel Siber açılıştaki konuşmasında, “Bir festivali yarım asır yaşatmak büyük başarıdır” diyerek  İskele Belediyesi’ni ve halkını kutladı.

İskele’nin henüz hak ettiği yerde olmadığını da söyleyen Siber, el birliğiyle projeler üretilerek bunu başarılacağına inanç belirtti.

İsviçre’de devam eden müzakerelere de değinen Sibel Siber, “Kıbrıs sorunu Rum Liderin ısrarla öne çıkarmaya, algı yaratmaya çalıştığı gibi güvenlik ve garantiler sorunu değildir” dedi.

Siber, iki toplumlu, siyasi eşitliğe dayalı, yönetimde ve güç paylaşımında eşit, karşılıklı varlıklara saygılı, barış içinde yaşayacak çözüm modeline işaret ederek, “Sorun budur, buna çözüm bulunması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

EROĞLU

3. Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu ise konuşmasında 1974 öncesi Larnaka’da başlayan İskele Festivali’ni takip ettiğini söyleyerek, bu festivalin 49’uncusuna katılmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Eroğlu, KKTC bayrağı altında böyle etkinlikler düzenlemesinin önemine dikkat çekti, Sadıkoğlu’na ve ekibine teşekkür etti.

ATAOĞLU

Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ise konuşmasında festivale katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirip, “Değişik ülkelerden folklor ekipleri ve katılımcılar 10 güzel gün içinde ülkemizi tanıtılmasına olanak sağlayacak” diyerek, İskele Belediyesi’ne teşekkür etti.

SADIKOĞLU

49. Geleneksel İskele Festivali’nin açılışında konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu ise “Her sene bir umutla başlayan ve KKTC genelinde bir serüven haline dönüşen, yıllandıkça güzelleşen festivalimiz bu sene de adından söz ettirecek” ifadelerine yer verdi.

Sadıkoğlu, Larnaka’da “Deniz Panayırı” olarak başlayan bu etkinliğin 49 yıllık bir serüvene dönüştüğü kaydetti.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi havai fişek gösterisi eşliğinde kesildi. Festivalin açılışında Türkiye’nin pop müzik sanatçısı Emre Aydın konser verdi.

FESTİVALDE YARIN GERÇEKLEŞECEK ETKİNLİKLER

Verilen bilgiye göre, festival kapsamında yarın sabah saat 04.00’te zıpkın ve oltayla balık avlama yarışması yapılacak.

İskele Belediye Gazinosu’nda yarın saat 09.00’da İskele Belediyesi Satranç Kulübü’nün ‘17’inci Satranç Turnuvası” gerçekleşecek.

İskele Belediyesi Spor Tesisleri’nde yarın saat 17.00’de 8 yaş kategorisinde tenis turnuvası final maçları yapılacak.

İskele Boğaz Park Alanı’nda yarın saat 17.30’da Yağlı Direk Bayrak Kapma ve Dalma Yarışması olacak. İskele Belediye Gazinosu’nda yarın saat 20.00’de Darts Yarışması gerçekleştirilecek.

İskele Açık Hava Kültür Merkezi’nde yarın saat 21.30’da 22. Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’ne katılan ekiplerin, Geleneksel Kostüm Defilesi, saat 22.00’de 22.Uluslararası İskele Belediyesi Halk Dansları Festivali’ne katılan ekiplerin ‘Bay ve Bayan Festival Güzeli Seçimi olacak.

Paylaş