Esnaf dükkanın camında ürününü tanıttı, belediye 2200 TL vergi istedi.

74

Lefkoşalı bir esnaf, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin kendisinden talep ettiği vergiye sinirlenerek, artık sabrının taştığını dile getirdi.

reklam alani

Halkın Sesi Gazetesi’nin Ayaklı Gazete bölümünde yayınlanan habere göre; Lefkoşalı bir esnafımız, Lefkoşa Türk Belediyesi’nin kendisinden talep ettiği vergiye sinirlenerek, artık sabrının taştığını dile getirdi.

Vatandaş “Lefkosa Türk Belediyesi’nden az önce bir fatura gönderildi. Yaklaşık 15 gün önce iş yerimin camlarına asılan ürün resimleri için 2200 TL vergi istiyorlarmış. 3950 TL bakiye ve 2.800 TL de gecikme zammı talep ediyorlar. Yani toplamda 8967 TL ” diyerek bu faturaları görünce şok yaşadığını kaydetti.

“Bize ‘böyle para kazanır mısınız, çalışanlarınızı ödeye biliyor musunuz’ diyen yok. LTB’nin derdi hiçbir işe yaramayan yüzlerceden fazla kör yiyiciye astronomik para dağıtabilmek” diyen vatandaşımız, bunun adına resmen utanmazlık denildiğini savundu.

Ülkede yaşanan ekonomik çıkmaz nedeniyle birçok esnafın kepenk kapattığını dile getiren esnaf vatandaşımız, “Bu ne utanmazlık bu ne terbiyesizlik. Bunun adına hırsızlık derler. Bize zorla İzmir marşını hatırlatmayın” diye konuştu.

Paylaş