BTM’de dananın kuyruğu kopacak

BTM Ligi’nde bugün ve yarın oynanacak olan maçlarla grup karşılaşmaları tamamlanacak. Maçların tamamlanması ile birlikte gruplardan çıkacak olan 8 takım, en iyi ikinci, ikinci takım ve küme düşen takımlar kesinleşecek Çanakkale, Görneç ve Akıncılar-Vadili, finallere kalmayı garantileyen ekipler olmuşlardı. Yıldırım ise finallere kalma adına büyük avantaj yakaladı. Finallere kalacak beş takım son hafta maçları sonunda kesinleşecek

105
reklam alani

Bölgeler Terfi Müsabakaları (BTM) Ligi’nde bugün ve yarın oynanacak olan maçlarla grup karşılaşmaları tamamlanacak.

Maçların tamamlanması ile birlikte gruplardan çıkacak olan 8 takım, en iyi ikinci, ikinci takım ve küme düşen takımlar kesinleşecek. Gruplardan çıkacak olan 8 takım, Birinci Lige yükselmek için mücadele edecekler. En iyi ikinci, ikinci takım ise, Birinci Lige yükselemeyen takımlarla birlikte BTM 1. Lig’inde mücadele etme hakkı kazanacaklar. Küme düşen takımlar da son haftada kesinleşecek.

KURA ÇEKİMİ, 3 TEMMUZ’DA

Gruplarında lider olacak 7 takım ve en iyi grup ikincisi bir takımın katılımıyla, 3 Temmuz Pazartesi saat 16:00’da KTFF Toplantı Salonu’nda çekilecek kuralar sonucu oluşacak eşleşmelerle son 8 aşamasında takımlar tek maç eleme sistemine göre karşılaşacak ve galip takımlar son 4 takım arasına girerek Birinci Lige yükselmek için final maçı yapacaklar.

Çanakkale, Görneç ve Akıncılar-Vadili finallere kalmayı garantileyen ekipler olmuşlardı. Yıldırım ise gruptan çıkma adına büyük avantaj yakaladı. Ligden düşen 5 takım, Ergazi, Yenişehir, Gönendere, Balıkesir ve Serhatköy olmuştu. Düşecek olan diğer 2 takım ise Pile – Dilekkaya ve Dikmen – Pınarbaşı takımlarından ikisi olacak.

BTM Ligi 1.Grup’ta 20 puanlı Kumyalı, kendi sahasında Yeni Erenköy-Yeşilköy-Sipahi’yi ağırlayacak. Kumyalı bu maçtan 3 puan çıkarması halinde adını finallere yazdıracak. 18 puanla ikinci sıradaki Tatlısu Seracılar ise Yedikonuk deplasmanına çıkarak galip gelip Kumyalı’nın puan kaybetmesini bekleyecek. Bu grupta ligden çekilen Ergazi küme düşmüştü.
BTM Ligi 2. Grup’ta Çanakkale, Civisil-Ötüken karşılaşmasından 3 puan çıkarıp, lider olarak adını finallere yazdırmayı hedefleyecek. İkinci sıradaki Yıldırım ise Mutluyaka’yı ağırlayacak. Yıldırım’ın alacağı 1 puan dahi, en iyi ikinci takım olarak finallere yükselmesine yeterli olacak. Yenişehir bu gruptan düşen takım olmuştu.
BTM Ligi 3. Grup’ta Görneç geçtiğimiz hafta aldığı galibiyetle finalleri garantilemişti. İkinci sıradaki Geçitkale de aldığı mağlubiyetle en iyi ikinci olarak finallere kalma şansını oldukça azalttı. Ancak Geçitkale’nin, en iyi ikinci, ikinci olarak BTM 1. Lig’inde mücadele etme şansı bulunuyor. Bu grupta Gönendere küme düşen ekip olmuştu.
BTM Ligi 4. Grup’ta Akıncılar-Vadili finallere kalmayı garantileyen ilk ekip olmuştu. Gruptan düşecek olan ekip Pile veya Dilekkaya olacak.
BTM Ligi 5. Grup’ta aynı puanlı iki ekipten Dağyolu-Şirinevler ile Yılmazköy ligin son haftasında karşı karşıya gelecekler. Galip gelen taraf adını finallere yazdıracak. Bu maçtan çıkacak olan beraberlik ise Karaoğlanoğlu’na adını finallere yazdırma şansı yaratacak. Son iki sırada yer alan Dikmen ile Pınarbaşı küme düşmeme adına son hafta kozlarını paylaşacak.
BTM Ligi 6. Grup’ta lider Ortaköy, ligin son haftasında küme düşen Balıkesir’i ağırlayacak. Başkent temsilcisi bu maçı kazanması halinde adını finallere yazdıracak.
BTM Ligi 7. Grup’ta ise 20 puanlı Aydınköy, 17 puanlı Akçay’ı konuk edecek. AyDınköy kazanması ya da berabere kalması halinde adını finallere yazdıracak. Akçay’ın finallere gitmesi için tek şansı bu karşılaşmadan 3 puan çıkarmak olacak. Serhatköy lige veda etmişti.

VIASoydan SAKALLI
Paylaş