Haziran ayı otel doluluk oranları: Beş yıldızlı tesislerde yüzde 70, küçük otellerde yüzde 48

144
reklam alani

Kıbrıs Türk Otelciler Birliği (KITOB) Haziran ayı otel doluluk oranlarının beş yıldızlı tesislerde yüzde 70, küçük otellerde yüzde 48 ve tüm otellerde ise yüzde 59 olduğunu açıkladı.

KITOB’dan yapılan açıklamada, doluluk oranlarının birliğe üye otellerden alınan veriler ışığında hazırlandığı kaydedildi.

Açıklamada, Haziran ayı ile birlikte deniz, kum, güneş turizmi sezonuna girildiği, doluluklardaki ortalama yüzde 5’lik artışın olumlu bir gelişme olduğu belirtilerek, otellerin rakip ülkelerle rekabet edebilmesi için maliyetlerin azaltılması gerektiği ifade edildi.

Turizm çeşitliliğinin artırılması ve turizmin 12 aya yayılması adına, 2018 yılı için şimdiden, özellikle İngiltere pazarında, etkili tanıtım çalışmaları yapılması gerektiği kaydedilen açıklamada, ulaşımla ilgili sorunların ivedi olarak çözülmesinin, ülke turizminin ileriye gitmesinde önemli rol oynayacağı belirtildi.

Açıklamada, karşılaştırmalı istatistiki bilgilere de yer verildi:

“5 yıldızlı büyük tesislerin dolulukları Haziran 2017 ayında %70 oranında oldu. Buna göre; 2016 yılının Haziran ayına göre %7’lik artış yaşarken, geçen Mayıs 2017 ayına göre de %7’lik bir artış yaşandı.

Küçük otellerin Haziran 2017 ayında doluluk oranı %48 olarak belirlendi. Buna göre;
2016 yılının Haziran ayına göre %13  oranında bir artış gözlemlenirken, geçen Mayıs 2017 ayına göre %2’lik bir artış gerçekleşti.

Tüm otellerin doluluk oranı ortalaması ise %59 olarak kaydedildi. 2016 yılının Haziran ayına göre %10 oranında bir artış gerçekleşirken, geçen Mayıs 2017 ayına göre %5’lik bir artış yaşandı.”

Paylaş