‘Lokalimiz, ihtiyaçlarımızı karşılamıyor’

92
reklam alani

Satranç Birinci Lig’inde 2016-2017 sezonunda 18 maçta topladığı 34 puanla şampiyon olan Lefkoşa Satranç Derneği yönetim kurulu üyesi İbrahim Çelik açıklamalarda bulunarak satrancın lokomotifi olan derneğin 11 yıl aradan sonra yakaladığı bu başarısından dolayı mutluluk duyduklarını belirtti.

İbrahim Çelik kazandıkları 12 şampiyonlukla en fazla şampiyon olan kulüp unvanını da aldıklarını sözlerine ekledi. Çelik ayrıca derneğin yapısına ve hedeflerine de değinerek satrancın ülkemizde gelişmesi adına her türlü katkıyı yapmaya hazır olduklarını belirtti.

İbrahim Çelik, Lefkoşa Satranç Derneği’nin ülkemizde, Kuzey Kıbrıs Satranç

Federasyonu’ndan da önce kurulmuş; yıllardır satrancın lokomotifi olmuş köklü bir dernek olduğunu ifade ederek; 30 yılı aşkındır  Lefkoşa Satranç Derneği’nin Kuzey Kıbrıs’ta satranca hizmet ettiğini söyledi. Çelik, şu anda dernek bünyesinde tamamı pedagojik formasyon sertifikalı 6 eğitmenleri ve 40’ın üzerinde kursiyerleriyle birlikte eğitim faaliyetlerini sürdürmekte olduklarını ifade etti. Çelik, bunun yanı sıra Lefkoşa Satranç Derneği olarak yıllardır ülkemizin Satranç 1.Ligi’nde mücadele ettiklerini sözlerine ekledi. Çelik, 11 yıl aradan sonra ulaştıkları bu şampiyonlukta çoğunluğu kendi bünyelerinden çıkma sporcularla ve dernek kültürüne, yapısına uygun sporcuları aralarına katarak ulaştıklarını belirtti.

İbrahim Çelik, Kermiya’da bulunan lokallerini yıllarca önce derneğin tamamen kendi imkanları dahilinde aldığını ve şu anda gelinen noktada bu binanın, derneğin bu kadar kursiyeri ve oyuncusuyla ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak olduğunu vurgulayarak daha büyük bir binaya geçmek için projeler hazırladıklarını söyledi. Çelik, bu projeler için kendi imkanları dışında devletten de destek beklediklerini ve ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri, daha büyük turnuvalar düzenleyebilecekleri ve de aileler ile çocuklara daha iyi hizmet sunabilecekleri iyi bir lokale geçmek istediklerini ifade etti.

İbrahim Çelik,  Lefkoşa Satranç Derneği’nin yaklaşık 10 yıldır her yaz, o yıl derneğe hizmet etmiş sporcularıyla, yöneticileriyle ve eğitmenleriyle birlikte yurtdışında temaslarda bulunarak ülkemizi uluslar arası alanda temsil ettiğini söyledi.

Çelik, geçtiğimiz yıl İtalya’da bir turnuvaya katıldıklarını, bu yıl ise Almanya’da bir turnuvaya katılacaklarını sözlerine ekledi. Çelik, derneğin tamamen kendi imkanlarıyla her yıl yurtdışında bir turnuvaya katılarak hem genç sporcularına  kendilerini geliştirme şansı tanıdıklarını hem de ülke satrancını temsil ettiklerini vurguladı. Çelik, ayrıca Lefkoşa Satranç Derneği olarak her yıl kendi bünyelerinde de her yaş grubunda birçok turnuva düzenlediklerini söyledi.

İbrahim Çelik,  Satranç’ın ülkemizde en iyi dönemini yaşadığını ve ülkemizdeki iki sporcunun  FİDE (Dünya Satranç Federasyonu)’den FİDE Master unvanını kazandığını ifade etti. Çelik, Lefkoşa Satranç Derneği olarak bu sayıyı artırmak istediklerini ve bu yüzden oyuncu yetiştirdiklerini vurguladı.

İbrahim Çelik, Lefkoşa Satranç Derneği olarak kendi yetiştirdikleri oyuncularla ve yine kişilik, karakter ve yetenek olarak kendi bünyelerine uygun sporcuları da aralarına katarak önümüzdeki yıllarda da yarışmacı kimliklerini sürdürüp şampiyonluklar kazanmak istediklerini ifade etti. Çelik, esas hedeflerinin,  oyuncular yetiştirip  milli takıma göndermek ve ülkemiz satrancına gönül vermiş herkesle el ele verip dostluk içerisinde ortak faaliyetlerde bulunarak hem satrancın daha fazla sevilmesini sağlamak hem de satranca ellerinden gelen katkıyı yapmak olduğunu belirtti.

İbrahim Çelik, toplumumuza da çağrıda bulunarak çocuklarını satranca yönlendirmelerini istedi. Çelik, satrançla birlikte çocukların kötü alışkanlıklardan uzak duracağını, analitik düşünce yapısı ile matematiksel zekanın gelişeceğini ayrıca sabrın öğrenileceğini  vurguladı.

Paylaş