Kalay cezaevinde Aykol ve Bay serbest

702

Girne’de geçtiğimiz hafta sonu binlerce uyuşturucu hap, bir tabanca ve mermilerin ele geçirilmesinin ardından gözaltına alınan 3 kişi hakkındaki soruşturmasını tamamladı. Zanlılar dün teminat talebi ile mahkemeye çıkarıldı.

reklam alani

Devrim DEMİR

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’ne bağlı polis ekiplerinin Girne’de başlattığı ve İngiliz Mezarlığı’nda sonlandırdığı uyuşturucu operasyonunda binlerce hap ile suçüstü yakalanan Suat Kalay, Murat Aykol ve Ertuğrul Bay aleyhindeki soruşturmayı tamamladı.

Tutukluluk süreleri dolan zanlılar, dün teminat talebiyle Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Mesut Mesutoğlu, zanlı Suat Kalay’ın yargılanıncaya kadar 3 ayı geçmeyecek şekilde cezaevine gönderilmesine, Murat Aykol ve Ertuğrul Bay’ın yargılanıncaya kadar yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına karar verdi.

Mesutoğlu ayrıca, Aykol’un KKTC vatandaşı 1 kişinin imza edeceği 50 bin TL, Bay’ın ise KKTC vatandaşı 2 kişinin, imza edeceği 50’şer bin TL’lik kefalet senedi ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.

murat-aykol

Geceden sabaha binlerce hap, tabanca ve mermi ele geçirilmişti

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Ahmet Bayram mahkemede verdiği ifade de zanlılar Suat Kalay, Murat Aykol ve Ertuğrul Bay’ın uyuşturucu hap ithal, tasarruf ve verme suçlarından tutuklandıklarını anlattı.

Polis memuru Ahmet Bayram, alınan bilgi üzerine görevli ekiplerin yaklaşık iki haftadır zanlı Suat Kalay’ı yakın takibe aldıklarını ve Girne’de 15 Kasım Sokak üzerinde inşaat halindeki apartmanda yakalandığını anımsattı.

Bayram, Kalay’ın inşaattaki iki ayrı zulasında toplam 98 uyuşturucu hap ele geçirdiklerini, yine Kalay’ın itirafı ile İngiliz mezarlığında da zulası olduğunu söylemesi ile arama yaptıklarını kaydetti.

Polis,  mezarlıkta 22 ayrı şeffaf naylonda toplam 2 bin 218 adet tam, 10 adet kırık mavi renk uyuşturucu hap ele geçirdiklerini kaydederek, Kalay’ın evinde yapılan aramada ise Glock marka tabanca ve bir adet şarjör içerisinde toplam 14 adet 9 mm canlı mermi bulunduğunu söyledi.

Bayram, ayrıca Kalay’ın evinde, yine yatak odası içerisinde bir adet boş 9 mm çapında kovan, elbise dolabı içerisinde 1 adet mavi renk uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap bularak emare aldığını hatırlattı.

suat-kalay

Soruşturma tamamlandı

Soruşturmayı yürüten polis memuru Ahmet Bayram, zanlılar aleyhindeki soruşturmanın tamamlandığını ifade ederek, davaları görüşülünceye kadar uygun bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Paylaş