Uyuşturucuya 7 ay hapis cezası

94
reklam alani

Evrim KAMALI
Girne’ye bağlı Esentepe bölgesinde 3 Şubat 2017 tarihinde gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda şüpheli hareketler sergilemeleri kontrol için yanlarına giden polisi atlatmaya çalışan, bir gram uyuşturucuyu aracın camından atan Uğur Süzen ile Malek Mohammed Ali’den sanık Ali’nin davası tamamlandı. Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan sanık hapse mahkûm edilirken, sanık Süzen ise dava dosyasının yeniden tazmin edilmesine karar verilerek yargılanıncaya kadar serbest bırakıldı.
ALİ’YE YEDİ AY HAPİS
Melek Esendağlı başkanlığında Yargıç Seran Bensen ve Yargıç Murat  Soytaç’tan oluşan heyetin huzurunda yargılanan ve 7 ay hapse mahkûm edilen sanık Ali’nin davasına konu olan olgular aktarıldı. Kararda, 3 Şubat tarihinde Esentepe’de şüpheli hareketleri sonucu polisin yanlarına gittiği sırada sanık Uğur Süzen ile Malek Mohammed Ali’nin ellerindeki uyuşturucu maddeleri camdan atarak, NK 477 plakalı araçla kaçmaya çalıştıkları ve kovalamaca sonucu yakalandıkları belirtildi. Sanıkların yakalandığı, camdan attıkları 28 gram hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin bulunarak emare alındığı belirtilen kararda, yakalanan sanıkların verdiği gönüllü ifadelerinde 28 gram hintkeneviri uyuşturucu maddeyi satın aldıkları şahsı polise söyledikleri aktarıldı. Uyuşturucu madde suçlarının giderek yaygınlaştığına, kamu için tehlike oluşturduğuna dikkati çeken ağır ceza heyeti, sanık Ali’nin 28 gram uyuşturucu alma ve tasarrufu suçlarından yargılandığını belirterek, sanığı bu davalardan 7 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.
KİLOLARCA UYUŞTURUCU BULUNMUŞTU
Esentepe’de 3 Şubat tarihinde 28 gram hintkeneviri ile yakalanan sanıklar Süzen ile Ali’nin ardından suçla bağlantılı 4 kişi daha tutuklanmıştı. Polis, Esentepe-Lapta-Boğaz bölgesi ve Tatlısu’dan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucu tutukladığı dört kişinin tasarruflarında 2 kiloya yakın hintkeneviri ve 70 gram kokain türü uyuşturucu ele geçirmişti.

KaynakEvrim KAMALI
Paylaş