HUKUK, SİYASİ İŞLER VE DIŞİLİŞKİLER KOMİTESİ TOPLANDI

    15
    reklam alani

    Cumhuriyet Meclisi Hukuk, Siyasi İşler ve Dışilişkiler Komitesi, UBP Milletvekili İzlem Gürçağ başkanlığında toplandı.

    Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre komite, gündeminde bulunan Bilişim Ağı Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Bilişim Suçları Yasa Tasarısı ve Sabıka Kaydının Silinmesi Yasa Önerisi’nin genel görüşmesine devam etti.

    UBP Milletvekili İzlem Gürçağ başkanlığında toplanan komiteye; DP Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, CTP Milletvekili Teberrüken Uluçay, CTP Milletvekili Asım Akansoy ve Bağımsız Milletvekili Menteş Gündüz katıldı.

    Komite toplantısına davetlilerin de katılarak görüş ve önerilerini sundukları kaydedilen açıklamada, Bilişim Ağı Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Bilişim Suçları Yasa Tasarısı’nın genel gerekçesi şu şekilde belirtildi:

    “Ülkelerin bilgi toplumuna geçiş süreci içerisinde bilişim teknolojilerinin kullanımı hayatın ayrılmaz bir parçası haline gelmektedir. Bu süreçte, toplum daha fazla bilişim teknolojisi kullanmakta ve kaçınılmaz olarak daha fazla bilişim suçu ile karşılaşmaktadır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti teknolojik gelişimin ve bilgi toplumuna dönüşümün bir parçası olarak benzer bir süreçten geçmektedir. Bu nedenle, siber suçlarla mücadele edebilmek için Bilişim Suçları Yasa Tasarısı hazırlanmıştır.”

    Paylaş