KTOEÖS, İLAHİYAT KOLEJİ’NDE DERSHANE AÇILMASINI İSTEMİYOR

    28
    reklam alani

    Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS), yasağa rağmen Hala Sultan İlahiyat Koleji’nde yaz aylarında dershane açılacak olmasını eleştirerek, Anayasa, yasalar ve mahkeme kararlarına rağmen okulda başlatılan ve sürdürülen “toplumu dönüştürme çalışmaları”yla mücadelede kararlı olduğunu açıkladı.

    Sendika, “Bizlere biçilen ve giydirilmeye çalışılan bu gömleği asla giymeyeceğimizi ve bu topluma bunun zorla giydirilmeye çalışılmasına da asla izin vermeyeceğiz. Çağdaş, laik, demokratik, parasız, nitelikli kamusal eğitim için sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadesini kullandı.

    KTOEÖS Başkanı Selma Eylem, yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, dağıtılan broşürlerle dershane kurulacağı duyurulan Hala Sultan İlahiyat Koleji için yasaların geçerli olup olmadığını sordu. Eylem, ayrıca “Bu dersaneyi kim ya da kimler yönetecek? Öğretmenleri nereden gelecek? Yaz okulundaki derslerin içeriği nedir?” sorularını yöneltti.

    Eylem, okulda sürdürülen yapıyı da sorgulayıp, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nı ortadan kaldıran bir durumun sözkonusu olup olmadığını sordu.

    Selma Eylem, şöyle devam etti:

    “Eğitimde özelleştirme ve ticarileşme, eğitimin giderek paranın satın alabileceği bir mal haline getirilmesi, kamusal eğitimin bilinçli olarak niteliksizleştirilmesi, kamusal alanlara kriz bahanesiyle kemer sıkma politikalarının uygulanması, eğitim müfredatının içinin boşaltılarak muhafazakârlaştırma ve gericileştirilmesi, kamusal hizmet veren öğretmenlerin itibarsızlaştırılması, haklarının budanması, sendikaların yıpratılması, örgütlenmesinin engellenmesi, bu dönüşümü sağlama çalışmalarında en büyük ve önemli kısmını oluşturmaktadır.”

    Paylaş