BM Genel Sekreteri Guteres, Liderleri New York’a davet etti.

    43

    BM Genel Sekreteri Guteres, Kıbrıs müzakerelerinde yaşanan tıkanıklığın aşılması için devreye girdi. Genel Sekreter Liderleri 4 Haziran’da New York’a davet etti. Her iki lider de davete olumlu yanıt verdi

    reklam alani

    BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak Rum lider Anastasiadis’le birlikte New York’a davet etti. Genel Sekreter’in 5 Haziran için her iki lidere BM Merkezi’nde kendisiyle toplantı yapmak üzere yaptığı davete Cumhurbaşkanı Akıncı olumlu yanıt verdi.

     

    İstişareyle tarih öne alındı

    Guterres’in Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı Rum lider Anastasiadis’le birlikte davet ettiği New York toplantısı kısa bir süre sonra, 5 Haziran’dan 4 Haziran’a alındı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu, yaptığı yazılı açıklamayla, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın telefon görüşmesinden sonra açıklanan 5 Haziran Pazartesi günkü toplantı, sonradan yapılan istişarelerle 4 Haziran Pazar akşamı yemekli toplantıya dönüştürüldüğünü duyurdu.

    Anastasiadis’in de New York’a gideceği açıklandı

    Rum lider Anastasiadis’in Pazar günü New York’ta olacağı açıklandı.

    Rum Hükümet Sözcüsü Nikos Hristodoulidis, Nicos Anastasiadis’in 4 Haziran Pazar günü BM Genel Sekreteri Antonio Gutteres’le New York’ta görüşeceğini bildirdi.

    Hristodoulidis, twitter hesabından yaptığı açıklamada, davetin dün akşam Gutteres ve Anastasiadis arasındaki telefon görüşmesi sırasında yapıldığını duyurdu.

    Twitter’de, “BM Genel Sekreteri’yle görüşme, 4 Haziran Pazar akşamı yapılacak” denildi.

    Bu arada BM’nin Lefkoşa’daki Sözcüsü Aleem Siddik, Genel Sekreterin gelecek hafta her iki lideri de New York’a beklediğini söyledi.

    Paylaş