Lemar ve China Bazaar hırsızları tutuklandı

59
reklam alani

Gazimağusa’da 10 Mayıs ve 18 Mayıs’ta iki mağazada meydana gelen hırsızlık olaylarıyla ilgili yürütülen geniş çaplı soruşturmada, ikisi 18, biri de 17 yaşında, toplam 3 gencin tutuklandığı açıklandı.

Polis basın bültenine göre, Lemar ve ChinaBazaar’dan muhtelif eşyalar çalınmasıyla ilgili soruşturmada zanlı görülen ve tutuklananlarla ilgili soruşturma devam ediyor.

ÇALINTI EŞYALARIN BİR KISMI ARANIYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Kol mahkemede verdiği ifadesinde, 10 Mayıs tarihinde Lemar AVM’ye giren zanlı S.K ve Y.Ö’nün iş yeri bünyesinde faaliye gösteren “Sosis Evi” isimli büfeye ait yazar kasanın para bölümünü, “King Köfte” isimli büfenin yazar kasasına hasar vererek kasa içindeki 5 TL’yi ve “Furutto” isimli iş yerine ait yazar kasanın da para bölümünü çaldıklarını söyledi.

Zanlıların daha sonra “Lemar” isimli süpermarkete girerek bağış kutuları içindeki kağıt ve madeni paralar ile 48 paket proyu çaldığını söyleyen polis memuru Kol, S.K ve Y.Ö ile birlikte bu kez E.G’nin de 17 Mayıs 2017 China Bazaar isimli iş yerine girdiklerini açıkladı.

Zanlıların China Bazaar’a ait yazar kasasından 600 TL, bağış kutusundan tespit edilemeyen miktarda para, çok sayıda elektronik cihaz, cep telefonu aparatı, spor ayakkabı ve kıyafet çaldığını belirten Gökhan Kol, zanlıların operasyon sonucu yakalandığını ve çalınan eşyaların bir kısmının bulunduğunu söyledi. Zanlıların gönüllü ifadelerinde suçlarını kabul ettiğini belirten Kol, aranan bir çok emarenin olduğuna dikkat çekerek 3 gencin de 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Paylaş