KÜB; AVRUPA YÜKSEK ÖĞRENİM KURUMLARI BİRLİĞİ’NE KABUL EDİLDİ

    39
    reklam alani

    GAÜ’den yapılan açıklamaya göre, KÜB’ün kurucusu ve dönem başkanı olan GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, yürüttüğü başkanlık görevini; birliğin diğer bir üyesi olan Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mete Boyacı’ya devrederken yaptığı teşekkür açıklamasında; EURASHE’ye katılım müjdesi verdi.

    Akpınar, dönem başkanlığı, UKÜ Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri tarafından yapılacak ve Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Lefkoşa İngiliz Üniversitesi, Akdeniz Karpaz Üniversitesi, Kıbrıs Amerikan Üniversitesi, Cyprus Metropolitan University ve Girne Amerikan Üniversitesi’nin bir araya gelerek oluşturduğu birliğin; EURASHE’nin, aynı zamanda Türkiye ve KKTC’den ilk örnek üyesinin olduğunu vurguladı.

    Bologna sürecine dahil ülkeler ve AB Komisyonu temsilcilerinden oluşan Bologna İzleme Grubu (BFUG) gözlemcilerinden olan EURASHE birliğinin Kıbrıs Üniversiteler Birliği’ni bünyesine kabul ettiğini ve  Fransa’da yapılacak olan 27’nci Olağan Genel Kurulları’na davet ettiğini anlattı.

    Paylaş