GAZİMAĞUSA- KARPAZ ANAYOLUNDA ÖLÜMLÜ KAZA

    49

    İskele’de Orkhids Otel karşısında bir Van araç, yol kenarında yürüyen iki yayaya çarptı. Türkiye’den iki hafta önce ülkemize geldikleri öğrenilen Tahir Ören (45) hayatını kaybetti. İbrahim Aytekin (40) ağır yaralandı.

    reklam alani

     

    Gazimağusa- Karpaz anayolunda dün sabahın erken saatlerinde meydana gelen trafik kazasında bir kişi öldü bir kişi ağır yaralandı. Ölümlü kazaya sebebiyet veren şoförün avukatı, yolda ışıklandırma bulunmadığını ve zifiri karanlık olduğunu öne sürdü.

    Orkhids Otel karşısında 32 yaşındaki Sıtkı Göçer’in kullanımındaki ekmek dağıtımında kullanılan kapalı Van araç yol kenarında (artık asfalt) yaya olarak yürüyen 45 yaşındaki Tahir Ören ve 40 yaşındaki İbrahim Aytekin’e çarptı.

    Çarpmanın etkisiyle metrelerce savrulan Tahir Ören kaza yerinde hayatını kaybetti. İbrahim Aytekin’de ağır yaralandı. İbrahim Aytekin, İskele Sağlık Ocağı’ndan gelen ambulansla önce Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne ardından da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Aslen Kayserili olduğu öğrenilen Aytekin’in vücudunun muhtelif yerlerinde kırıklar bulunduğu ve durumunun çok kritik olduğu öğrenildi.

    KKTC’ye iki hafta önce geldiler

    KKTC’ye 2 hafta önce geldikleri öğrenilen Tahir Ören ve İbrahim Aytekin’in, İskele’deki evlerine doğru yaya olarak gittikleri sırada kazanın meydana geldiği kaydedildi.

    Kazada hayatını kaybeden Tahir Ören’in aslen Bilecikli olduğu ve KKTC’de bir de kardeşi bulunduğu belirtildi.

    Tahir Ören kazanın ardından son bir umut adına ambulansla Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı ancak tüm çabalara rağmen hayata geri döndürülemedi. Ören’in cenazesinin bugün memleketine gönderileceği öğrenildi.

    Şoför tutuklandı

    Gazimağusa’da bir ekmek fabrikasında şoför olarak çalışan 32 yaşındaki Sıtkı Göçer, dikkatsizliği ve ihmalkârlığı sonucu ölüme sebebiyet verdiği iddiasıyla polis tarafından tutuklandı.

    Sıtkı Göçer dün Gazimağusa’da nöbetçi mahkeme huzuruna çıkarılarak soruşturma maksatlı aleyhine 3 günlük tutukluluk emri alındı.

    Polis, Sıtkı Göçer’in aracının yayalara çarpmanın ardından 59 metre sonra durabildiğini açıkladı. Zanlının avukatı Alper Dede ise müvekkilinin aracını 61 kilometre hızla kullandığını ve yayalara “artık asfalt” içerisinde değil, anayol içerisinde çarptığını iddia etti. Polis bu iddiaların tümünün gerçek olmadığını öne sürdü.

    Polise göre hızlıydı

    Gazimağusa Kaza Mahkemesi nöbetçi Yargıcı Hazal Hacımulla huzurunda görüşülen dünkü tutukluluk duruşmasında İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Ergin Atıcı, İskele Polis Müdürlüğü Trafik Tahkikatlar Bölümü Amiri Müfettiş Muavini Derviş Çimer’i tanık olarak dinletti.

    Tanık polis müfettiş muavini Derviş Çimer, zanlı Sıtkı Göçer’in 28 Ocak 2017 tarihinde saat 01.40’ta Gazimağusa- Karpaz anayolu 16’ncı ve 17’inci kilometresi arasında Orkhids Otel önlerinde yönetimindeki MH 717 plakalı Mercedes Van aracı Gazimağusa istikametinden Karpaz istikametine doğru 65 kilometre sürat tahdidini aşkın bir hızla kullandığını iddia etti.

    Müfettiş Muavini Derviş Çimer, zanlının yönetimindeki araçla dikkatsizliği ve ihmalkârlığı neticesinde aynı sırada önünde yolun sol tarafında artık asfalt içerisinde yaya olarak aynı istikamete seyreden, KKTC’de turist olarak bulunan İbrahim Aytekin ve Tahir Ören’e aracın sol ön kısmı ile çarptığını kaydetti.

    Çarpma sonucu Tahir Ören’in olay yerinde vefat ettiğini belirten Çimer, İbrahim Aytekin’in ise ciddi şekilde yaralanarak önce Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne ardından da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alındığını bildirdi.

    Tahkikat subayı, İbrahim Aytekin’in hayati tehlikesinin devam etmekte olduğunu açıkladı.

    Derviş Çimer, mesele ile ilgili tahkikatlarının yeni başladığını, meselenin çok ciddi bir mesele olduğunu dile getirdi.

    Alınması gereken ifadeler bulunduğuna dikkat çeken Çimer, zanlının serbest kalması halinde soruşturmalarına müdahale edebileceğini söyledi. Tanık polis, mahkemeden zanlının soruşturma maksatlı 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

    Işıklandırma yok, zifiri karanlık var

    Zanlının avukatı Alper Dede talep edilen tutukluluk süresine itiraz etmezken, anayolda ışıklandırma olmaması nedeniyle zifiri karanlık olduğunu, çarpmanın artık asfalt üzerinde değil, anayolun içinde olduğunu ve müvekkilinin bilgisayar tespitine göre kaza sırasında 61 kilometre hızda seyrettiğini iddia etti.

    Tahkikat sorumlusu Derviş Çimer ise iddiaları kabul etmezken, kazanın yaşandığı noktada sokak lambası bulunmamasına rağmen, Orkhids Otel’in tabelasının hafif şekilde aydınlatma sağladığını, ortamın zifiri karanlık olmadığını, çarpmanın zanlının dikkatsizliği sonucu yaşandığını, çarpışmanın artık asfalt üzerinde olduğu yönünde net tespitleri olduğunu ve Van aracın çarpmanın ardından 59 metre sonra durabildiğini açıkladı. Derviş Çimer, sürücünün dikkatli olmuş olması halinde kazanın yaşanmayacağını bildirdi.

    Paylaş