CEP TELEFONU ELİMİZDEN DÜŞMÜYOR

    80

    Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı trafik şube ekipleri, trafik kazalarının oluşumunda büyük etken olan seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmaya engel olmak için denetimlerini artırdı.

    reklam alani

     

    Araç kullanırken cep telefonu kullananların sayısıyla birlikte, trafik kazalarının da artması polisi harekete geçirdi.

    Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, trafik kazalarının oluşumunda büyük etken olan seyir halindeyken cep telefonu ile konuşmaya engel olmak için denetimlerini artırdı.

    Lefkoşa’nın farklı noktalarında önceki gün yapılan kontrollerde, seyir halindeyken cep telefonu ile konuşan, mesajlaşan veya sosyal sitelerde gezen 25 sürücüye ceza kesildi.

    Polis ekipleri ayrıca; kırmızı ışık ihlali, sürat ve emniyet kemersiz araç kullanma gibi suçlardan da bazı sürücülere de cezai işlem uyguladı.

    “Cep telefonu alkolden daha tehlikeli”

    Bu arada uzmanlar, sürücülerin hareket halindeyken cep telefonu ile konuşmalarının alkollü araç kullanmaktan daha tehlikeli olduğunu söylüyor.

    Trafik kazalarında her yıl onlarca insanın hayatını kaybettiğini kaydeden uzmanlar, seyir halinde cep telefonu ile konuşmanın alışkanlık haline getirilmemesi gerektiğine dikkat çekiyor.

    Paylaş