TARİHİ TOPLANTI ÖNCESİ ÇAPRAZ MÜZAKERE

    26

    Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki Türk heyeti Genel Sekreter’in ofisinde 40 dakikalık bir çalışma toplantısı yaptı.

    reklam alani

     

    Bu aksam Kıbrıs Sorunu ile ilgili 20:30’da başlayacak 5’li konferansın ilk toplantısında Türkiye’nin güvenlik ve garantilerle ilgili ana yaklaşımı masaya yatırıldı.

    Konferansın başlangıç töreninden sonra Türk, Yunan ve İngiliz başkanlığındaki delegasyonlar gün boyu çapraz görüşmeler yaptı. Görüşmelerin ardından üç garantör de Genel Sekreter’in Milletler Sarayı’nda yer alan çalışma odasında yaklaşık 40’ar dakikalık ayrı ayrı toplantılar yaptılar.

    Bu toplantılarda Kıbrıs’ın yarım yüzyıllık kaderini değiştirecek KKTC saati ile 20:30’da başlayacak güvenlik ve garantiler konusunun ilk kez ele alınacağı 5’li konferans öncesinde ciddi ve yoğun hazırlık çalışmaları tamamlandı.

    Hatırlanacağı üzere TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 31 Temmuz tarihli görüşmesinin ardından Türkiye ve Yunanistan’ın garantileri gayri resmi konuşmaya başladıklarını belirtmişti.

    Çavuşoğlu, Akıncı ve Anastasiadis’le 5’li konferans öncesi Güvenlik ve garanti meselesinin konuşulmaya başlanmasının vaktinin geldiğini duyurmuştu.

    Paylaş