EĞİTİM BAKANI’NDAN AÇIK LİSE MÜJDESİ

    82

    Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, bugün başkent Lefkoşa’daki bazı okulları ziyaret etti, incelemelerde bulundu.

    reklam alani

     

    Demokrasi Ortaokulu, Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi ve Lefkoşa Türk Lisesi’ne giden Bakan Berova, okul İdareleri, okul aile birlikleri, öğretmenler ve öğrencilerle görüştü ve fikir alışverişinde bulundu.
    Bakanlık açıklamasına göre, daire müdürlerinin de yer aldığı ziyaretlerde Bakan Berova’ya okulların ihtiyacı olan tamir ve tadilatlar, temizlik giderleri, sistemden kaynaklanan sorunlar yada öğrenci merkezli sıkıntıların yarattığı olumsuzluklar dile getirildi.

    Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, sıkıntıları, yaşananları ve taleplerin hepsini dinleyerek nelerin yapılabileceği ve eğitim politikaları ve projeleriyle ilgili bilgi verdi.

    “Teknik eğitim kampüs projesi yakında”

    Özellikle meslek liselerinin talebin artması yönünde yapılacak projelerden bahseden Bakan Berova, Mesleki Teknik Eğitim Kampüs Projesi’nin temelinin kısa zaman içerisinde atılacağını ve erken vakitte tamamlanmasının hedeflendiğini vurguladı.

    Berova, bu projenin tam teşekküllü tamamlanması halinde meslek liselerine ilginin de artacağını ve diğer liselerin yükünü alacağına inandığını belirtti.

    Berova, ayrıca kurumlarda staj yapan öğrencilerin yasalar bağlamında uygun görülen emek ücretini almasının en doğal hak olduğunu belirtti ve bunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

    Temel Eğitim Programlarını Geliştirme Projesi’ni sahiplenen ve en etkin biçimde hayata geçmesini sağlamak adına uzun uğraş ve emek verdiklerini söyleyen Berova, eğitim paydaşlarının ve özellikle öğretmelerin konuya ilişkin geriye dönüklerine önem verdiklerini, hatasız bir proje ortaya çıkması adına bunları en ince ayrıntısına kadar değerlendireceklerini vurguladı.

    Berova, okulların kendi bütçelerini oluşturmasının ve büyük projeler dışında tamir tadilat ve temizlik malzemesi gibi giderlerin bu bütçeden karşılanması hedeflerinin yeni yıl bütçesinde de yer aldığını ve kaynak ayrıldığını, bunun da en kısa zamanda uygulanacağını belirtti.

    Bakan Berova, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın görevinin eğitimin kalitesini artırmak adına plan ve projeler hazırlamak, eğitim müfredatını en sağlıklı şekilde şekillendirmek, öğrenci sorunlarına çözüm bulmak madde bağımlılığı gibi toplumsal sıkıntılara çözüm üretmek olduğunu söyledi.

    Her halükarda olumsuzluklara karşı mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Berova, bakanlığın asli görevlerini layıkıyla yerine getireceklerini ve eğitim sistemini en verimli hale taşımak adına yılmadan çalışacaklarının altını çizdi.

    Liselere ilgili hedeflerini de dile getiren Berova, özellikle 80’li yıllarda liselerde mevcut olan başarıyı ve motivasyonu buna örnek gösterdi.

    Berova, bu noktada dıştan bitirmelere ve açık lise programlarına önem verdiklerini belirtirken, yeni dönemde açık lisenin hayata geçeceği müjdesini verdi

    Denetmen konusunun yeniden gündeme geldiği ziyaretler sırasında Berova, denetmen kadrosunun eksikliğinin giderilmesi ve güçlendirilmesi için de bakanlığın adım attığını, ilk etapta 8 denetmen kadrosunun doldurulacağını, en kısa zamanda da tümünün tamamlanacağını vurguladı.

    Paylaş