ANASTASİADİS, ULUSAL KONSEYİ BİLGİLENDİRDİ.

    18

    Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı Nikos Anastasiadis, dün akşam Cenevre’de Ulusal Konsey’e başkanlık ederek Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yla aynı gün yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi.

    reklam alani

     

    Anastasiadis  ve Akıncı pazartesi sabahı mülkiyet faslını görüştüler, Yönetim’le ilgili kısa bir görüşme yaptılar, ancak beklemede olan bu fasılların konularıyla ilgili bir sonuç almadılar. Liderler pazartesi öğleden sonra Güvenlik ve Garantiler konularında da bir beyin fırtınası oturumu gerçekleştirdiler.

    Ulusal Konsey toplantısı, İsviçre hükümetinin müzakereler için Cenevre’de bulunan Kıbrıs Rum ve Kıbrıs Türk toplumu heyetlerine verdiği akşam yemeğinden sonra yapıldı.

    Cenevre’de bulunan Ulusal Konsey üyeleri: Demokratik Seferberlik Partisi Başkanı Averof Neophytou, AKEL Genel Sekreteri Andros Kyprianou, Demokratik Parti Başkanı Nicolas Papadopoulos, Sosyalist EDEK Partisi Başkanı Marios Sizopoulos, Vatandaşlar İttifakı Başkanı George Lillikas, Dayanışma Hareketi Başkanı Eleni Theocharous, Ekolojistler Hareketi- Vatandaşların İşbirliği Başkanı George Perdikis’le eski Cumhurbaşkanı George Vassiliou’dan oluşuyor.

    Paylaş