ÖZYİĞİT’TEN İSTİFA EDEN CTP’LİLERE ÇAĞRI

    32
    reklam alani

    Bir süre önce Cumhuriyetçi Türk Partisi’nden (CTP) istifa eden Sonay Adem, Ali Gulle ve İbrahim Korhan’ın şimdi de Toplumcu Demokrasi Partisi’ne (TDP) geçmeyi düşündüğü iddia ediliyor.

    Konuyla ilgili KIBRIS Gazetesi’ne konuşan TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, CTP’den istifa eden bu 3 ismin kararını verip TDP’yle görüşmek istemesi durumunda görüşebileceklerini söyledi.

    Özyiğit, “Arkadaşlar ne yapmak istediklerini kararlaştırsın, ona göre oturup değerlendirelim” dedi ve şu ifadeleri kullandı:

    “Benim bildiğim, arkadaşlar nasıl yön haritası çizecekleri konusunda bu hafta sonu bir değerlendirme yapacak.

    Ona göre eğer görüşmek isterlerse görüşürüz. Önce ne yapmak istediklerini kararlaştırsınlar, ona göre oturup değerlendirelim.

    Bizim öteden beri söylediğimiz bir şey vardır, ‘aynı yolu yürüyenler farklı yerlere varamazlar’ şeklinde. Eğer bu ülkede barış, demokrasi ve insanca yaşam kavgası veriyorsak, emek mücadelesinde hem fikirsek elbette verenlerin bir yerde buluşması çok doğal bir şeydir.

    Bu doğrultuda mücadele eden hangi partide olursa olsun veya hiç bugüne kadar partili olmasa bile arkadaşların bizimle birlikte mücadele etmek istemesi halinde kapımız herkese açıktır.

    Bu doğrultuda mücadele etmek isteyenlere kapımız elbette açıktır. Ama önce bu arkadaşlar ne yapmak istediklerine bir karar verecekler.”

    Paylaş