ATAKAN: “ÇOCUĞUM DOĞMUŞ GİBİ SEVİNDİM”

    37
    reklam alani

    Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda 27 Aralık’ta görüşülüp oybirliği ile onaylanan Kıbrıs Türk Hava Yolları ile ETİ Teşebbüsleri çalışanlarının haklarını düzenleyen Özelleştirme (Değişiklik) Yasası’nı Resmi Gazete’de yayınlanıp yürürlüğe girmek üzere imzalayarak onayladı.

    Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda onaylanan yasa, dün Cumhurbaşkanlığında Mustafa Akıncı tarafından Cenevre görüşmeleri öncesinde ele alındı. Cumhurbaşkanı’nın dün kabul ettiği Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel

    Başkanı ve Başbakan Hüseyin Özgürgün, Demokrat Parti Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş ve Meclis’te temsil edilen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Özhürman, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Cumhuriyet Meclisi’nde oybirliği ile geçen Özelleştirme (Değişiklik) Yasası’nı da ele alarak istişare etti.

    Akıncı istişarelerinin ardından, mecliste oybirliği ile kabul edilen yasayı imzaladı. Yasa, Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecek.

    Atakan: Çocuğum doğmuş gibi sevindim

    Eski KTHY ve ETİ çalışanlarının o dönemde bağlı bulunduğu sendika olan ve bu süreçte yasa için büyük uğraşlar veren Hava Taşıyıcıları Sendikası (Hava- Sen) Başkanı Buran Atakan, yasanın imzalanmasının ardından yaptığı açıklamada, “Doğan çocuklarım için yaşadığım sevinç ve mutluluğu aynen yaşıyorum” dedi.

    KIBRIS’ a konuşan Buran Atakan, çalışanların KTHY’nin kapatılmasının ardından büyük sıkıntılar çektiğini ifade ederek, dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ nın yasayı imzaladığını öğrenmelerinin kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

    Atakan, uzun zamandan beridir verdikler mücadelenin neticesini aldıklarını belirterek, “Bu yasa çalışanların önünü açıp nefes almasını sağlayacak. Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı’ nın imza koyduğu için yasamıza verdiği onaydan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Başbakan Hüseyin Özgürgün, muhalefette söylediğini iktidarda da arkasında durup destekleyerek neticelendirdiği için KTHY ve ETİ çalışanları adına ne kadar teşekkür etsek azdır. Ülkemizin artık sözünde duran siyasetçilere ihtiyacı olduğunun da altını çizmek istiyorum.”

    Atakan, ayrıca Cumhuriyet Meclisi’nde yasa çalışanlarımıza hükümetin büyük ortağı UBP ile ana muhalefet partisi CTP, TDP ve bağımsız milletvekillerinin, KTHY ve ETİ çalışanlarına değer verdiğini görmekten son derece mutlu olduğunu ifade etti.

    Paylaş