KORHAN YALANLADI, DAVULCU DOĞRULADI.

    37
    reklam alani

    CTP’den istifa eden Sonay Adem, Ali Gulle ve İbrahim Korhan’ın TKP’ye geçeceği konuşuluyor. İbrahim Korhan “biz başka bir partiye geçmek için CTP’den istifa etmedik” diyerek, henüz hiç bir parti ile görüşme yapmadıklarını söylerken, TKP’nin kurucu üyelerinden Mehmet Davulcu tam tersini anlattı.

    TKP’nin kurucu üyelerinden Mehmet Çakıcı ile Sonay Adem, Ali Gulle ve İbrahim Korhan’ın önceki akşam yemekte bir araya geldiğini kaydeden Davulcu, “bu 3 arkadaşımızın TKP’ye geçmek istediğini biliyoruz” dedi.

    Davulcu, TKP’nin kapılarının da Adem, Gulle ve Korhan’a açık olduğunu ifade etti.

    Korhan: Başka bir partiye geçmek için istifa etmedik

    İbrahim Korhan CTP’den istifa ederken, başka bir partiye geçmek için istifa etmediklerini söyledi. Henüz bu konuda bir değerlendirme yapmadıklarını ifade eden Korhan, “daha dün (önceki gün) ayrıldık, CTP’den dün (önceki gün) istifa ettik. Sonay Adem ve Ali Gulle ile beraber oturup değerlendireceğiz” dedi.

    Korhan ne TKP ne de diğer partilerle görüşme yapmadıklarını ifade ederek, kısa süre içerisinde gerekli değerlendirmeyi yapacaklarını belirtti.

    Davulcu: Çakıcı ile yemekte buluştular

    Mehmet Davulcu, Sonay Adem, Ali Gulle ve İbrahim Korhan’ın TKP’ye geçeceğinin konuşulduğunu söyledi ve böyle bir düşünceleri olduğunu bildiğini kaydetti.

    Önceki akşam Mehmet Çakıcı ile Sonay Adem, Ali Gulle ve İbrahim Korhan bir yemekte buluştuğunu belirten Davulcu, “TKP yeni kurulmuş şekli ile tüzüğü merkezden itibaren solun hepsine açık sol bir partidir. Kendini siyasal çizginin merkezinden itibaren solun hangi renginde görürse görsün herkes TKP’de yer alabilir.

    TKP kimseye ‘sizi almayız’ demez. Soldan duran herhangi birisine ‘siz bizim partimize gelemezsiniz’ demez. Böyle bir şey mümkün değil” dedi.

    “Kapımız herkese açık”

    Davulcu, “sadece bu 3 arkadaş değil, CTP ya da herhangi bir partiden kendini uzak hisseden kim varsa TKP’ye katılabilir” dedi.

    TKP’nin kapısının herkese açık olduğunu ifade eden Davulcu, demokrat solda duran kim varsa TKP’ye kendi evi gibi gelebileceğini söyledi.

    Paylaş