DENKTAŞ: “KTÖS AJANDASI HAKKINDA BAKANLIK, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU, GEREKEN TEDBİRLER ALINACAK”

    15
    reklam alani

    DP Genel Başkanı Başbakan Yardımcısı, Maliye Bakanı Serdar Denktaş,KTÖS’ün dağıttığı ajandanın içinde TMT’ye “faşist” ifadelerinin kullanıldığını, sendikanın Kıbrıslı Türklerin tarihinde önemli yeri bulunduğunu, özellikle kırsal kesimde birçok öğretmenin TMT’nin üyesi olduğunu, sendikanın aslında kendi üyelerine “faşist” dediğini kaydetti.

    KTÖS üyelerinin içinde, sendikadan farklı görüşte olan çok sayıda öğretmen bulunduğunu dile getiren Denktaş, bakanlığın suç duyurusunda bulunduğunu, gereken tedbirlerin alınacağını kaydetti.

    ELEKTRİK ZAMMI

    Denktaş, elektrik zammının gündemlerinde olduğunu, maliyet unsurları ve EL-SEN’in ucuzlatılabileceğine yönelik iddialarının inceleneceğini, kurumun bugünkü yapısının devamının maliyeti artırdığını belirtti.

    Özerkleştirmenin altının doldurulması gerektiğini dile getiren Denktaş, yapının gözden geçirilmesi ve düzeltilmesi gerektiğini, kurumun bütün yapısı ile inceleneceğini ifade etti.

    Daha sonra Sayıştay Komitesi’nin Esentepe Belediyesi’nin 2006 Mali Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nun görüşülmesine geçildi.

    İlk olarak Sayıştay Komitesi Başkanı, CTP milletvekili Teberrüken Uluçay, raporu okudu.

    Raporun okunmasının ardından Meclis’in bugünkü oturumu sona erdi.

    Paylaş