DEVLET HASTANESİ’NE 2O YIL SONRA YENİ TRAFO

    22
    reklam alani

    3 (6)

    Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu devlet Hastanesi’nin yeni trafosu dün monte edildi.

    20 yıl sonra yeni 2. trafo devrede

    Sağlık Bakanlığı’na bağlı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne yeni trafo monte edildi. Trafo bugün itibarı ile tam randımanlı olarak devreye girdi.

    Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu yaptığı açıklamada hastanenin 20 yıldır tek trafo ile çalıştığını, eskiden nüfüsun ve hasta sayısının az olması nedeni ile trafonun yeterli olduğunu fakat son 10 yıldır tek trafonun yetersiz kalmaya başladığını ifade etti.

    Hastanenin tek trafo ile çalışması nedeni ile zaman zaman hastanenin 3’te 1’lik bölümündeki klima ve benzeri cihazların devre dışı kaldığını dile getiren Sucuoğlu, hastaların sürekli olarak mağdur olduğunu artık bu tür sorunların yaşanmayacağını söyledi.

    Göreve gelir gelmez hastanenin yapılmayan bir çok sorunu ile karşı karşıya kaldıklarını vurgulayan Sucuoğlu, yeni trafonun Kıb-Tek çalışanları tarafından dün gece yarısı monte edilip, hazır hale getirildiğini söyledi.

    Trafo montajı sırasında hastanenin jeneratörlerinin devreye girdiğini belirten Sucuoğlu, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı’ndan alınan yedek bir jeneratörün de olası arıza durumunda hazırda bekletildiğini kaydetti.

    Bu sabahtan itibaren hastanede artık iki tarafonun birlikte çalışmaya başladığını da söyleyen Sucuoğlu, yıllardır süren trafo sorunu ve buna bağlı hastanede düşük voltajdan dolayı yaşanan elektrik kesintileri, klimaların devre dışı kalması bu gün itibarıyla ortadan kalkmıştır.

    Paylaş