Türkiye’den ABD’ye PYD çağrısı

    30
    reklam alani

    Dışişleri Bakanlığından, “ABD’nin tarafımıza ilettiği, Menbiç operasyonun ardından herhangi bir PYD/YPG unsurunun Fırat Nehri’nin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz.” açıklaması yapıldı.

    Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD Savunma Bakanı, Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Beyaz Saray Sözcüsü ve DAEŞ ile Mücadele Özel Temsilcisi’nin Fırat Kalkanı harekatına yönelik kamuoyuna yansıyan beyanlarına ilişkin soruyu yanıtladı.

    Fırat Kalkanı harekatının amacının belli olduğuna işaret eden Bilgiç, “Harekat, uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkımız ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygı ilkesi çerçevesinde, oradaki terör belası Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarını rahatsız etmeyecek noktaya geriletilinceye kadar sürecektir.” dedi.

    Bilgiç, “Müttefikimiz ABD’nin, Menbiç şehir merkezine yönelik haziran ayında başlayan ve şehrin DAEŞ’tan arındırılması suretiyle tamamlanmış bulunan operasyon öncesinde tarafımıza ilettiği, herhangi bir PYD/YPG unsurunun operasyonun ardından Fırat Nehri’nin batısında kalmayacağı yolundaki taahhüdünün bir an önce gerçekleşmesini bekliyoruz.” diye konuştu.

    “ABD’NİN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ NEZDİNDE GİRİŞİM YAPILDI”

    ABD’li yetkililerin Fırat Kalkanı harekatının kapsam ve hedefleri konusundaki beyanları üzerine ABD’nin Ankara Büyükelçisi nezdinde üst düzeyde gerekli girişimin yapıldığını da bildiren Bilgiç, bu tarz beyanların hiçbir şekilde kabul edilemez bulunduğunu ve müttefiklik hukukuyla bağdaşmadığının vurgulandığını kaydetti.

    Paylaş