Oktay Kaynatrca: Böyle bir yanlışın içinde olmam

    52
    reklam alani

    “OYUNCULARIN HAKKI YENİYOR”

    Usta oyuncu, kararının nedenini Takvim’e açıkladı: ‘Kategoriyle ilgili soru işaretleri var. Birçok başarılı oyuncunun hakkı yeniyor. Bu yanlışlıklar içinde olmam’

    Yayınlandığı günden beri fenomen haline gelen atv’nin reyting rekortmeni dizisi ‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’ın usta ismi Oktay Kaynarca, kararıyla gündem yarattı. Ünlü oyuncu, 43. Altın Kelebek Ödülleri’ndeki ‘En İyi Erkek Oyuncu’ adaylığından çekildiğini açıkladı. Oktay Kaynarca, sosyal medyadan konuyla ilgili şu paylaşımı yaptı: “Altın Kelebek ödül töreni en iyi oyuncu kategorisinde aday gösterilmemi uygun gören herkese teşekkür ederim ancak, bu kategoride yarışmada olmak istemediğimin bilinmesini rica ediyorum. Diğer aday arkadaşlarıma başarılar dilerim. Sevgilerimle.”

    40 YILDIR SAHNEDE…

    Usta oyuncunun bu paylaşımı, hayranları arasında merak uyandırdı. Konuyla ilgili görüşünü aldığımız Oktay Kaynarca, sözlerine aynı kategoride aday gösterildiği Birkan Sokullu, Engin Altan Düzyatan, İlker Kaleli ve Burak Özçivit’e başarılar dileyerek başladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı mezunu olan ve neredeyse 40 yıldır tiyatro sahneleri ve setlerde olan 52 yaşındaki usta oyuncu, ardından şunları söyledi:

    “ONLARA HAKSIZLIK YAPILDIĞINA İNANIYORUM”

    “Bu ödül töreninde kafamda oluşan soru işaretlerinden dolayı yer almak istemedim. Kendi içimde tuttuğum nedenlerden dolayı orada olmamam gerektiğine inandım. Benim adaylığımın bulunduğu kategoriyle ilgili kafamda soru işaretleri oluştu. Kategoriyle ilgili birtakım yanlışlıklar olduğuna inanıyorum. Tabii ki diğer adayların emeklerine saygım sonsuz ancak niye hep ‘en iyi erkek oyuncu’ adayları, başrollerden seçiliyor? İkinci rolde oynayan oyunculuk kökenli öyle yetenekli ve başarılı insanlar var ki; onlar performanslarıyla hepsine nal toplatır. Bu oyuncuları görmezden gelip emeklerini yok saymakla onlara haksızlık yapıldığına inanıyorum. İşte bu, kafamdaki soru işaretlerinden sadece bir tanesi…”

    KELEBEK ETKİSİ

    Kaynarca’nın ardından dizinin yönetmeni Onur Tan da Altın Kelebek adaylığından çekildiğini açıkladı…

    Paylaş