BAKAN DÜRÜST, İSKELE BÖLGESİ TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

    25
    reklam alani

    Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, İskele Bölgesi taşımacılık sektörünün durumunu, yaşanan sorunları ve sektörün daha da ileriye gidebilmesi için neler yapılması gerektiği konuları görüşmek amacıyla, İskele bölgesinde faaliyet gösteren taşımacılık sektörü temsilcileriyle kahvaltıda bir araya geldi.

    Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Bakanlık Müdürü Salih Canseç, Bakanlık Özel Kalem Müdürü Rezan Özveri, Trafik Dairesi Müdürü Nazmiye Çelebi, Plan Proje Müdürü Şifa Soğukpınar’ın Bakan Dürüst’e eşlik ettiği toplantıya Ulusal Birlik Partisi İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan ve çok sayıda sektör temsilcisi katıldı.

    Kahvaltı öncesinde açılış konuşmasını yapan Trafik Dairesi Müdürü Nazmiye Çelebi, İskele Bölgesi’ndeki taşımacılık sektörünün durumunu ve yaşanan sorun ve eksiklikleri görüşmek için böylesi bir organizasyonun gerçekleştirildiğini belirterek, katılıma yoğun ilgi gösteren sektör temsilcilerine teşekkür etti.

    Ulusal Birlik Partisi (UBP) İskele İlçe Başkanı Osman Kırşan da yaptığı konuşmada, sektör temsilcilerinin sorunlarını bire bir dinlemek ve sektörün önünü açabilmek adına gerçekleştirilen toplantının verimli geçeceğine olan inancını dile getirdi.

    Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst de konuşmasında, sektörün daha da gelişebilmesi, var olan sorunların kalıcı çözümü için karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak amacı ile böylesi bir organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek, katılımın yoğunluğunun, kendilerini heyecanlandırdığının altını çizdi.

    “Elbette eksikliklerimiz vardır. Gelişimin ve değişimin yaşandığı yerde muhakkak ki bazı eksiklerin olması da kaçınılmazdır” diyen Dürüst, KKTC’yi bir eğitim adası bir turizm adası yapma planlarının artık tuttuğunu bundan sonraki adımın da, bu sektörleri destekleyen diğer sektörleri de çağa uygun bir hale getirmek olduğunun altını çizdi.

    “Eğitim ve Turizm politikalarını desteklemek için, tarım gerekli, kara, deniz ve hava taşımacılığı gerekir” diyen Bakan Dürüst, Eğitim ve Turizm sektörlerini desteklemek için ulaşım politikalarının ortaya konmasının şart olduğunu söyledi.

    Değişen ve gelişen eğitim ve turizm sektörlerine karşın, KKTC’nin ulaştırma alanındaki politikalarının yetersiz kaldığı gerçeğini kabul ettiklerini belirten Bakan Dürüst, “Bakanlık olarak bu gerçek karşısında, ulaştırma alanındaki politikalarımızı geliştirmek ve değiştirmek, çağa uygun, kalıcı bir sistem yaratmak hedefiyle ortaya Taşımacılık Mastır Planı koymuş bulunmaktayız” dedi.

    Bakan Dürüst, sistemin çağa uyum sağlayacak bir noktaya gelebilmesi, hem sektör içerisinde olanları hem de bu sektörden hizmet alanları memnun edecek bir yapıya kavuşturmak hedeflerinde olduklarını dile getirerek, böylesi toplantılarla, sektör temsilcilerinden teknik ve manevi destek talebinde bulunduklarını belirtti.

    Dürüst, bir önceki hafta Gazimağusa’daki taşımacılık sektörü temsilcileri ile bir araya geldiklerini, bugün İskele yarın da diğer bölgelerdeki temsilcilerle bir araya geleceklerini belirterek, “Kalıcı ve hakkaniyet çerçevesinde bir sistem yaratmak için, sektörün içerisinde olanların görüşleri bizler için değerlidir. Sizlerin önerileri ve görüşleri, ulaşmak istediğimiz hedefe bizleri en doğru şekilde götürebilecek önemli bir etkendir” dedi.

    Paylaş