Londra’da Westminster köprüsü yeniden hizmete açıldı

    38
    reklam alani

    İngiltere‘nin başkenti Londra‘da dün yaşanan terör saldırısı sonrası Westminster köprüsü ve Westminster metro istasyonu yeniden hizmete açıldı.

    İngiliz polisinin gece boyu inceleme yaptığı olay yerinde, öğle saatlerinde tamamlanan temizliğin ardından önce köprü, daha sonra da metro istasyonu kullanıma açıldı.

    Dün öğlen saatlerinde, ülke siyasetinin merkezi ve turistlerin yoğun olarak ziyaret ettiği Westminster bölgesinde yaşanan olayda kimliği açıklanmayan bir saldırgan, Westminster köprüsünde aracını insanların üzerine sürmüş, ardından İngiliz Parlamentosu’nun demir parmaklıklarına çarparak durmuştu.

    Araçtan çıkarak parlamentonun bahçesine giren saldırgan, burada görevli bir polisi bıçaklayarak öldürmüştü. Çevrede bulunan diğer güvenlik görevlileri saldırganı vurarak etkisiz hale getirmişti.

    Saldırganın vurulmasına ilişkin olarak İngiliz basını, failin rutin görevde bulunan bir polis memuru tarafından değil, İngiltere Savunma Bakanı Michael Fallon’un koruması tarafından vurulduğunu bildirdi. Bakanın aracının olay yerinde ve korumanın da saldırı sırasında araçta olduğu kaydedildi.

    Ada basını ayrıca saldırıda kullanılan aracın ülkenin Solihull bölgesinden, büyük bir kiralık araç şirketinden kiralandığını duyurdu.

    Bu arada bazı polis memurlarının, olayda hayatını kaybeden meslektaşlarının anısına, Londra Emniyet Müdürlüğünün olay yerine yakın yeni yerleşkesinin önüne çiçek ve mumlar bıraktığı gözlendi.

    Londra polisinin Westminster’daki yeni binasının resmi açılışı bugün İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth tarafından yapılacaktı. Terör saldırısı sonrası binanın resmi açılışı ileri bir tarihe ertelendi.

    Ölü ve yaralılar

    Olayda, İngiliz polis memuru Keith Palmer (48), ABD’li turist Kurt Cochran (54), babası Kıbrıs Türkü olduğu iddia edilen Ayşe Frade (43) ve saldırgan da dahil 4 kişi hayatını kaybetti.

    İngiltere Başbakanı Theresa May, bugün parlamentoda yaptığı konuşmada, saldırının failinin Britanya doğumlu olduğunu belirtti. May, saldırganın aşırı gruplarla bağlantısı olduğu şüphesiyle birkaç yıl önce İngiliz istihbaratı tarafından soruşturulduğunu da söyledi.

    Olayda yaralanan 29 kişinin tedavisine hastanede devam ediliyor.

    Saldırıda yaralananlar arasında 12 İngiliz, 3 Fransız, 2 Rumen, 4 Güney Koreli, 2 Yunan ve birer Alman, Çinli, Polonyalı, İrlandalı, Amerikalı, İtalyan bulunuyor. Olayda yaralanan 3 İngiliz polis memurundan 2’sinin durumu ciddiyetini koruyor.

    Terör örgütü DEAŞ tarafından üstlenilen olayla bağlantılı olarak Birmingham ve Londra’da 6 farklı adrese yapılan operasyonlarda şimdiye kadar 8 kişi gözaltına alındı.

    Paylaş