KKTC’ye uygulanan yaptırımlarının kaldırılmasını öneren bir soru önergesi Başbakan Rishi Sunak tarafından cevaplandırılacak

4
Rishi Sunak
reklam alani

KKTC’ye uygulanan ticaret ve seyahat yaptırımlarının kaldırılmasını öneren bir soru önergesi Başbakan Rishi Sunak tarafından 4 Haziran 2024 Pazartesi günü cevaplandırılacak.

Lordlar Kamarası Üyesi Mobarik, İngiltere hükümetine, KKTC’ye uygulanan ticaret ve seyahat yaptırımlarının kaldırılmasını öneren bir soru önergesi verdi. Bu önerge, Başbakan Rishi Sunak tarafından 4 Haziran 2024 Pazartesi günü cevaplandırılacak.

Barones Mobarik, daha önce de KKTC ile ilgili önemli sorular sormuş ve Kıbrıs’taki Türklere yönelik soykırım girişimlerinin sembolü olan anıtların İngiliz yetkililer tarafından ziyaret edilip edilmediğini gündeme getirmişti. Şimdi ise, KKTC’ye uygulanan izolasyonun kaldırılması için yeni bir soru önergesi verdi.

2004 yılındaki Annan Planı referandumunda, Türkler planı kabul ederken Rumlar reddetmişti. Bu nedenle birleşme gerçekleşmemiş ve İngiltere, KKTC’ye izolasyonu kaldırma sözünü tutmamıştı. Barones Mobarik’in bu girişimi, Kıbrıs Türkleri için büyük önem taşıyor.

Paylaş