Erkut Şahali: Yüzde 5.92’lik hayat pahalılığı çerçevesinde hayat yüzde 6 oranında daha da zorlaştı

4
Erkut Şahali
reklam alani

CTP Milletvekili Erkut Şahali, İstatistik Kurumu’nun açıkladığını enflasyon oranlarına dikkat çekerek, “Yüzde 5.92’lik hayat pahalılığı çerçevesinde hayat yüzde 6 oranında daha da zorlaştı” dedi.

CTP Milletvekili Erkut Şahali, “Ekonomi yönetimi ne durumda” konulu konuşmasında, İstatistik Kurumu’nun açıkladığını enflasyon oranlarına dikkat çekerek, yüzde 5.92’lik hayat pahalılığı çerçevesinde hayatın yüzde 6 oranında daha da zorlaştığını söyledi.

Son bir yılda yaşamın iki kat pahalı hale geldiğini ifade eden Şahali, son dört ayın ise kamu çalışanlarının ve asgari ücretlinin maaşlarının düzenlenmesi açısından ayrıca bir önemi olduğunu ve halkın son dört ayda yüzde 22.98 oranında fakirleştiğini söyledi.

Alım gücünün korunası için sadece akaryakıta bakmanın doğru olmadığına işaret eden Şahali, bugün çıkan sonuçlara göre gıda enflasyonunun yüzde 2.12 oranında gerilediğinin görüldüğüne dikkat çekti.

Bunun, hesaplamalara dahil edilen et fiyatlarından ortaya çıktığına dikkat çeken Şahali, ama bunun genel olarak gıdaya addedilmesinin doğru olmadığını kaydetti.

Bu rakamın “sapmış, gerçeği yansıtmayan” bir rakam olduğuna işaret eden Şahali, “Biz pazarda 550 TL’ye et bulamadık. Yani ucuzlama hane halkında hayat bulamadı.” dedi.

Bu ülkede üretimin rekabetçi bir ortamda devam edebilmesi için Ekonomi Bakanlığı’nın ne gibi avantajlar sunduğunu öğrenmek istediklerini ifade eden Şahali, eğitimin ciddi şekilde hane halkını zorladığını ve eğitimin yüzde 150’lik bir artış gösterdiğini kaydetti.

Paylaş