Metin Atan’dan Amcaoğlu’na eleştiri: Ülkede denetim eksikken, ekonomi nasıl iyi yönetiliyor?

3
Metin Atan
reklam alani

Kamu-Sen Başkanı Metin Atan, “Ekonomi iyi yönetiliyor” diyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nu eleştirdi ve “Ülkede kayıt dışılık, vergi kaçakçılığı ve denetim eksikken, ekonomi nasıl iyi yönetiliyor?” diye sordu.

Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Metin Atan, “Ekonomi iyi yönetiliyor” diyen Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu’nu eleştirdi.

Mayıs TV’de yayınlanan programda gündemi değerlendiren Atan, Amcaoğlu’nun bu açıklamayı neye göre yaptığını sordu.

Atan, ülkede kayıt dışılık, vergi kaçakçılığı, ülkenin genel sorunlarından denetimin eksik olduğunu, tüm bunlar ortadayken “ekonominin iyi yönetildiği” iddiasına anlam veremediği ifade etti.

“BU ÜLKEDE HALK ET YİYEMİYOR BU SORUNA BİLE ÇARE BULUNAMADI, ŞU ANDA TEK İYİ YAPILAN MAAŞ ÖDEMESİ Mİ?”

“Bu ülkede halk et yiyemiyor bu soruna bile çare bulunamadı, şu anda tek iyi yapılan maaş ödemesi mi?” diye soran Atan, halkın ülkede et yiyemediğini, bu soruna bile çare bulunamadığına dikkat çekti.

Atan, hükümetin kasaplarla eti 550 TL’den satılacağına ilişkin anlaşma yaptığını, fakat eti bu fiyattan yemenin hayal olduğunu söyledi.

“TÜRK LİRASI GÜN GEÇTİKÇE ERİYOR”

“Bir ülkede ekonomi iyi ise her şey daha güzel olur” Ülkede kayıt dışılığın yanı sıra kara para aklanmasının başı çektiğini, ülkede tecavüzlerin arttığını söyleyen Atan, her şeyin ekonomiye bağlı olduğunu belirtti.

Atan, “Bir ülkede ekonomi iyi ise her şey daha güzel olur fakat bizim ülkemizde neyimiz iyi ki?” dedi. Atan, Türk Lirası’nın gün geçtikçe eridiğini, vatandaşın sürekli dövizin yükselme korkusuyla yaşadığını söyledi.

“Faizler aldı başını gidiyor” diyen Atan, vatandaşların borç alamadığını, tüm bunlar ortadayken ekonominin nasıl iyi yönetildiğine dikkat çekti.

“Okullarda öğrencilerin haraç kesmesi ülkenin son şeklini gösteriyor” Lise öğrencilerinin ortaokul öğrencilerini döverek harçlıklarını almasına ilişkin de konuşan Atan, bu durumun çok üzücü olduğunu, gençlerin bu şekilde okullarda haraç kesmeleri ya da akranlarını darp etmesinin ülkenin son şeklini gösterdiğini söyledi.

Bu çocukların koruma altına alınması ve tedbir-denetimlerin yapılması gerektiğini ifade eden Atan, “Bu konuda herhangi bir önlem alındı mı?” diye sordu.

Paylaş