Tufan Erhürman’dan hükümete: “Müjde” falan vermeyin

5
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, kasapların kuzu eti fiyatını 550 TL’ye sabitleyen emirnamenin geri çekilmesini talep etmesi sonrası yaptığı paylaşımda, hükümeti eleştirdi; “müjde falan vermeyin” vurgusunu yaptı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, kasapların oy birliğiyle kuzu eti fiyatını 550 TL’ye sabitleyen emirnamenin geri çekilmesini talep etmesi sonrası, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Hükümete eleştirilerde bulunan Erhürman, Kasaplar Birliği Başkanı’nın protokole “imza atmak durumunda bırakıldığını” ifadesine işaret ederek, “Hep aynı terane. Önce ‘müjde’ ver, “müjde”yi gazetelerde manşet yap, sonra yüzüne gözüne bulaştır” ifadelerini kullandı.

Erhürman açıklamasının tamamında şu ifadeleri kullandı:

“Hükumetten bayram müjdesi: Kuzu eti 550 TL”

Bu haberin üzerinden 12-13 gün geçti. Kasaplar bugün toplandı. Birlik Başkanı, protokole “imza atmak durumunda bırakıldığını” söyledi ve kasaplardan özür diledi. Kasaplar kuzu eti fiyatını 550 TL’ye sabitleyen emirnamenin geri çekilmesini talep etti. Hep aynı terane. Önce “müjde” ver, “müjde”yi gazetelerde manşet yap, sonra yüzüne gözüne bulaştır.

Narhı koymadan yapman gereken istişareleri yapma, sonra koyduğu narhı bile uygulatamayan “hükumet” konumuna düş. Düş ki bu memlekette hiç kimsenin hiçbir şeye güveni kalmasın. Sonra da otur, euro 35 TL iken ekonomi nasıl güneye kayar diye düşün. Bir daha “fiyat denetimi”, “piyasayı ucuzlatmak” gibi kavramları almayın ağzınıza. Aman ha “müjde” falan vermeyin!..

Paylaş