Fikri Toros: İlişkilerde yoğun ve etkili bir diplomasi faaliyeti başlatılmalıdır!

7
Fikri Toros
reklam alani

CTP Milletvekili Fikri Toros, İran’ın İsrail’e yönelik hava saldırılarına ilişkin değerlendirmede, uluslararası ilişkilerde yoğun ve etkili bir diplomasi faaliyeti başlatılması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Fikri Toros, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İran’ın İsrail’e yönelik hava saldırılarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Fikri Toros, uluslararası ilişkilerde yoğun ve etkili bir diplomasi faaliyeti başlatılması gerektiğini söyledi.

Toros, bölgedeki gerginliğin “bölgesel savaşa dönüşme” olasılığının önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Fikri Toros’un paylaşımı şöyle:

“İsrail’in Şam’da bulunan İran konsolosluğuna düzenlediği ve 7 askeri danışmanın ölümüyle sonuçlanan hava saldırısına misilleme niteliğinde, İran dün gece İsrail’e yönelik çok sayıda dron ve füze saldırısı gerçekleştirdi.

İran’ın dini lideri Hameney’in ‘İsrail’e sert bir cevap verilecektir’ açıklaması, dikkatleri olası bir İran-İsrail savaşına çekti. Doğal olarak böyle bir çatışma alanının oluşması, sadece iki devlet arasında kalmayacak, Ortadoğu’nun ve Doğu Akdeniz’in dengelerini etkileyebilecek sonuçlara yol açacaktır.

Kapsamlı bir savaş olasılığı şu anda zayıf görülse de, taraflar arası gerginliğin bir bölgesel savaşa dönüşme olasılığının önlenmesi için sadece kınama mesajları yayınlamakla kalmamalı, uluslararası ilişkilerde yoğun ve etkili bir diplomasi faaliyeti başlatılmalıdır!”

Paylaş