Tatar, Elcil’e karşı açtığı dava için Yargıç huzuruna çıktı

6
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar
reklam alani

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, 2019 yılında KTÖS’ün eski Genel Sekreteri Şener Elcil’e, kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle açtığı “zem ve kadih” davası sebebiyle, Yargıç huzurunda ifade vermek için Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne geldi.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) eski Genel Sekreteri Şener Elcil’e hakaret kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle “zem ve kadih” davası açan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde ifade vermek üzere bugün Yargıç huzuruna geldi.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, şahsına yönelik yalan ve karalayıcı açıklamalar yaptığı gerekçesiyle Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) eski Genel Sekreteri Şener Elcil’i 2019 yılında mahkemeye vermişti.

Tatar, İngiltere’de hakkında açılmış hiçbir dava olmadığını, İngiltere ile ilgili bir sorunu da bulunmadığını kaydetmişti.

Tatar, 1999’da Türkiye’de Show TV ve Hürriyet gazetelerinin de yer aldığı şirkette mali işlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalışırken şirket için bir soruşturma açılmasının söz konusu olduğunu ama Elcil’in öne sürdüğü gibi hakkında vergi kaçırmaktan dolayı açılmış bir dava asla olmadığını belirtmişti.

Tatar, “dolayısı ile Elcil’in tüm iddiaları siyasi amaçlıdır, karalamaya yöneliktir ve yalandır” şeklinde konuşmuştu.

Paylaş