Tahsin Ertuğruloğlu: “Bazı haberler BM tarafından sızdırılıyor”

5
Tahsin Ertuğruloğlu
reklam alani

“Bize göre artık federal bir ortaklık söz konusu değildir. Müzakere sürecinin neden başarıya ulaşamadığı çok net ortadadır” diyen Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, basında çıkan bazı haberlere işaret ederek bunların BM tarafından “yazdırıldığını”, ”sızdırılıyor” kelimesini kullanarak iddia etti.

Meclis genel kurulu devam ediyor…

Genel Kurulda konuşan Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Birleşmiş Milletler’in basında haber yazdırdığını iddia etti.

“Bize göre artık federal bir ortaklık söz konusu değildir. Müzakere sürecinin neden başarıya ulaşamadığı çok net ortadadır” diyen bakan Tahsin Ertuğruloğlu, basında çıkan bazı haberlere işaretle bunların BM tarafından “yazdırıldığını”, ”sızdırılıyor” kelimesini kullanarak Meclis Genel Kurulunda şöyle dedi;

“BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve Kıbrıs’taki BMBG Şefi Colin Stewart, her hafta bakanlıktadır. Bir günden bir güne BM ya da gelen elçilerin bakanlığa gelmesinin tanıma anlamına gelmediğini çok iyi biliyoruz. Dolayısıyla siz ortak zemin var mı yok mu yoklarken, yanlış başladınız ve bize yanlış yaptığınızı ispatladınız.

Egemen eşitliğin eşit uluslararası statü sağlanmadan bir anlam ifade etmediğini vurgulamak isterim; o yüzden böyle bir algı yarattı BM heyeti… Bu haberler BM tarafından sızdırılıyor bana göre..

Kıbrıs sorunun ne olduğunu defalarca net ifade ettim. Sözü edilen 60 yıllık müzakere süreci BM parametreleri , bunların neden başarıya ulaşmadığı unutularak sanki bunca yıldır sağlam zeminde müzakere ediliyormuş gibi yapılmamalı…”

Paylaş