Sadık Gardiyanoğlu: Kadınlarımızın çalışma yaşamında eşit ve adil şekilde yer alması için çalışıyoruz

4
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu
reklam alani

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, bakanlığın, kadınların çalışma yaşamında eşit ve adil bir şekilde yer alması için eşit ve adil şekilde yer alması için sorumlulukla çalıştığını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla mesaj yayınladı.

Bakan Gardiyanoğlu’nun mesajı şu şekilde:

“Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 1977 yılında , ‘Dünya Kadınlar Günü’ olarak kutlanması kararlaştırılan 8 Mart, tüm dünya kadınlarının eşitlik, güvenlik, özgürlük, daha iyi çalışma ve yaşam şartları elde etme yolunda verdikleri mücadelenin bir simgesidir. Kadın sorunlarına dikkat çekilmesi, hakları konusunda bir farkındalık yaratılması açısından 8 Mart son derece önemli bir gündür.

Kadın, insanlığın devamı için olmazsa olmazdır. Yalnızca bir gün değil, her zaman her gözün nuru, hayatın can damarı, ailenin temel yapı taşıdır.

Şehirlisinden köylüsüne, gencinden yaşlısına, her kadın bir emekçidir ve hayatın her alanında vardır. Kadınlarımız, evimizde, sokağımızda, iş dünyasında, bilimde, sanatta, sporda, siyasette, her yerde, var olmaya da devam edecektir.

Kadınlarımızın çalışma yaşamında eşit ve adil bir şekilde yer alması; maruz kaldıkları fiziksel ve ruhsal şiddet başta olmak üzere yaşadıkları her türlü olumsuzluğun giderilmesi için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorumlulukla çalışmaktadır.

Hayatın her alanında, üreten, iş kuran, sigortalı tüm kadınlara hizmet veren bir bakanlık olarak, kadınların her zaman söyleyecek sözü; dünyayı değiştirecek gücü olduğuna inanıyoruz.

Her türlü ayrımcılığın sona erdiği, kültürel, ekonomik ve siyasi hayatta kadınların hak ettikleri yere ulaştığı bir dünya temennisiyle; tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim.”

Paylaş