Erhürman, KP’nin haberi üzerine hükümete sordu: “50 bin Rus vatandaşımız olduğu bilgisini sizin bilmediğiniz nüfusa ekleyelim mi?”

4
Tufan Erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Kıbrıs Postası’nın ‘Rus vatandaşları, Rusya seçimleri için KKTC’de oy kullanıyor’ haberine işaret ederek, hükümete “50 bin Rus vatandaşımız olduğu bilgisini sizin bilmediğiniz nüfusa ekleyelim mi?” sorusunu yöneltti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, sosyal medya hesabı üzerinden Kıbrıs Postası’nın “Rus vatandaşları, Rusya seçimleri için KKTC’de oy kullanıyor!” haberi üzerine sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Tufan Erhürman paylaşımında, hükümete, “50 bin Rus vatandaşımız olduğu bilgisini sizin bilmediğiniz nüfusa ekleyelim mi?” sorusunu yöneltti.

Erhürman’ın paylaşımı şöyle:

“Bunca karmaşanın içerisinde sevgili Canan Onurer ve sevgili Ulaş Barış’ın Kıbrıs Postası’nda yayımlanan özel haberi arada kaynamamalı.

Rusya’daki seçimler için KKTC’de sandık kurulmuş. Gazeteci arkadaşlarımın Konsolosluk yetkililerinden aldığı bilgiye göre KKTC’de 50,000 Rus vatandaşı var. Bu rakamın seçmen sayısı mı, yoksa vatandaş sayısı mı olduğu teyit edilebilmiş değil.

Sn. Üstel’in bilip de söylemediği, Sn. Dursun Oğuz’un bilmediği, Sn. Tatar’ın 410,000 dediği, Sn. Akpınar’ın da 1 milyon olarak tahmin ettiği “nüfus”un içine, eğer yoksa bu rakamı/rakamları da eklemekte yarar var sanırım!..”

Paylaş