Alayköy’de ev kurşunlayan zanlılara ek tutukluluk!

5
Kemal Özkan
reklam alani

Alayköy’de bir evi av tüfeğiyle kurşunlayan Kemal Özkan, Seyfi Ötüken ve Ali Güden, soruşturma kapsamında 3 gün daha tutuklu kalacak.

Alayköy’de meydana gelen tüfekli saldırı olayıyla ilgili tutuklanan Kemal Özkan, Seyfi Ötüken ve Ali Güden sabah sabah “Adına kayıtsız ateşli silah taşıma, tasarrufu”, “Kanunsuz patlayıcı madde taşıma, tasarrufu”, “Kasti hasar”, “Şiddet kullanma tehdidi”, “Meskun mahalde ateş etmek” suçlarından yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.

Polis memuru Toykan Gülerler mahkemede olguları aktardı. Polis, zanlıların 27 Şubat’ta saat 04.50’de Kemal Özkan’ın kullanımındaki araçla aralarında daha önceden kız meselesi yüzünden husumet bulunan K.Ü.’ye (E-19) ait Alayköy’de 20 Temmuz Caddesi’nde bulunan ikametgahın önüne gittiklerini söyledi.

OLAY YERİNDEN KAÇTILAR, KAMERA GÖRÜNTÜLERİNDEN TESPİT EDİLEREK TUTUKLANDILAR!

Polis, zanlı Özkan’ın adına kayıtlı olmayan av tüfeğini ikametgahın oturma odasının batıya bakan alüminyum çerçeveli çift cam sürgülü balkon kapısına doğrultup bir el ateş edip camın kırılmasına sebebiyet verdikten sonra, evin avlusu içerisinde park halinde bulunan K.Ü.’nün babası S.Ü.’ye ait HE 160 Plakalı Nissan Cube marka salon aracın sağ arka kelebek camına bir el ateş edip kırılmasına sebebiyet verip hasara uğrattıktan sonra, olay yerinden aynı araçla hızlıca ayrıldıklarını aktardı.

Polis, zanlıların aynı gün kamera görüntülerinden tespit edilerek derdest emri gereği tutuklandıklarını belirtti.

Polis, olay yerinde yapılan incelemede 2 adet 12’lik fişenk tapası ve av tüfeği fişenk saçmaları bulunup emare olarak alındığını söyledi.

MESELEYLE İLGİLİ 6 KİŞİDEN İFADE ALINDI

Polis, akabinde olayda kullanılan av tüfeği ve aracın tespit edilip emare olarak alındığını kaydetti. Polis, meseleyle ilgili 6 ifade aldıklarını, birçok kamera görüntüsü incelediklerini söyledi.

Polis, tahkikatın devam ettiğini, incelenmesi gereken başka kamera görüntüleri, alınması gereken ifadeler ve aranan 2 fişenk kapsülü olduğunu aktardı.

ZANLININ TELEFONUNDA OLAY GÜNÜYLE İLGİLİ VİDEO TESPİT EDİLDİ

Polis, zanlı Kemal Özkan’ın cep telefonunda olay günüyle ilgili video tespit ettiklerini, bu videonun inceleneceğini belirterek, zanlıların 3 gün daha tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlıların 3 gün tutuklu kalmasını emir verdi.

Paylaş