Tufan Erhürman: Sorun kontrolsüz nüfus artışı

6
tufan erhürman
reklam alani

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un Kıbrıs Postası TV’de yaptığı açıklamalara işaret etti, “Asıl sorun kontrolsüz nüfus artışı” dedi.

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’un, Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ‘Sabah Postası’ programında yaptığı konuşması ile ilgili bir paylaşım yaptı.

Erhürman, hiç duymadığımız suç türlerinin her gün gazetelerde olduğunu ifade ederek, tam bu sırada Bakan Oğuz’dan bir açıklama geldiğini kaydetti.

Oğuz’un, “Kimseyi suçlamak istemem ama öğrenci olarak gelip öğrencilik bittikten sonra ülkeyi terk etmiyorlar, kimse bu insanların nerede olduğunu da sorgulamıyor ve bu kişiler kaçak şekilde yaşıyor” sözlerini alıntılayan Erhürman, buradaki ‘kimsenin’ kim olduğunu sorguladı.

Erhürman bu açıklamanın özellikle İçişleri Bakanı Dursun Oğuz’a ait olduğunu vurgulayarak, “varlığınız zarardan başka bir şey değil” derken, kast ettiklerinin bu olduğunu belirtti.

Erhürman’ın açıklaması şöyle:

“KİMSE KİM ACABA?

Hiç duymadığımız suç türleri, suç işleme yöntemleri her gün gazetelerin sayfalarında. İnsanlarımızın can ve mal güvenliği konusundaki endişeleri her gün daha da artıyor.

Tam da bu sırada ülkenin İç İşleri Bakanlığı’ndan açıklama geliyor: “Kimseyi suçlamak istemem ama öğrenci olarak gelip öğrencilik bittikten sonra ülkeyi terk etmiyorlar, kimse bu insanların nerede olduğunu da sorgulamıyor ve bu kişiler kaçak şekilde yaşıyor”.

Buradaki “KİMSE” kim acaba?!

Tekrar ediyorum! Bu açıklama Sn. Dursun Oğuz’dan geliyor. Muhalefetten falan değil!

Sorun sadece yükseköğretimde mi? Hayır! Çalışma yaşamında da, yabancılara mülk satışında da aynı sorunlar var. Sorun, kontrolsüz nüfus akışı! Biz senelerdir “nüfus politikası” diyoruz. Olmazsa, can ve mal güvenliği de ortadan kalkacak, yoksulluk da, yoklaşma da, göç de engellenemeyecek diyoruz.

“Hükumet”, abartıyorsunuz diyor. Sn. Üstel “Nüfusu biliyorum ama söyleyemem”, Sn. Oğuz “bilmiyorum”, Sn. Tatar, “410,000”, küçük ortak DP Genel Sekreteri “1 milyon” diyor.

5 yıldır aynı “hükumet” var ülkede. Küçük ortaklar değişebiliyor, büyük yerli yerinde! Ve bugün yukarıda yer alan açıklama muhalefetten değil, büyük ortaktan, Sn. Dursun Oğuz’dan geliyor.

İşte, “saldınız çayıra Mevlam kayıra”, “yönetmiyorsunuz”, “varlığınız zarardan başka bir şey değil”, “bu zihniyetten kurtulmadıkça bu halk, bu ülke iflah olmayacak” derken kast edilen bu!”

Paylaş