Hakan Dinçyürek: Mağusa Hastanesi’nde Kan Bankası modern cihazlarla devreye girdi

2
Hakan Dinçyürek
reklam alani

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Mağusa Hastanesi’nde Kan Bankası’nın modern cihazlarla devreye girdiğini açıkladı.

Sağlık Bakanı Dr. Hakan Dinçyürek, Mağusa Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Mağusa Hastanesi’nde Kan Bankası’nın modern cihazlarla devreye girdiğini ve bugün çalışmaları yerinde tespit ettiklerini kaydeden Dinçyürek, bu bölgedeki hastalara özellikle acil hastalara müdahalelere, kazalara çok daha çabuk hizmet verebilecek bir düzenleme olduğunu, insan hayatını korumaya yönelik aynı zamanda hizmeti artırmaya yönelik bir uygulama olduğunu söyledi.

Dinçyürek, hastanenin son teknoloji cihazlarla donatıldığını ve hizmet kalitesinin artırıldığını, özellikle acil hastalara ve kazazede hastalara daha hızlı ve etkili hizmet verebilmek adına düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

Bakan Dinçyürek, ayrıca hastanede yapılan yeni tomografi cihazı çalışmalarını ve yeni doğan yoğun bakım ünitesinin çalışmalarını yerinde gözlemledi. Göz ameliyatları için de son aşamaya gelindiğini ve birkaç hafta içinde ameliyatların başlayacağını açıkladı.

Bakan Dinçyürek, son günlerde sosyal medyada dolaşan bazı şikayetlere de değindi. Acil servislerden muayene parası alındığına dair iddiaların bulunduğunu, bu konuda ücretler tüzüğünde bir uygulama olduğunu, tam ücretli kategorisinde olan şahısların devletten hizmet alırken ödeme yapmaları gerektiğini, bunların bir kısmının çoğunlukla üçüncü dünya ülkeleri olduğunu ifade etti.  

Son olarak, vatandaşlara bir çağrıda bulunan Dinçyürek, özellikle çocukları olan ve çocukları yeni doğan kişilerin, sistemde gerek devlet memuru olsun gerekse sigortalı olsun kendi çocuklarını devletin sağlık hizmetlerinden yararlandırabilmek için devletin ilgili birimlerine kaydettirmeleri gerektiğini vurguladı. Aksi takdirde, acil durumlarda çocukların kayıtlı olmadığı için tam ücretli kategoriye tabi tutulabileceğini belirtti.

Uygulamada bazı sıkıntılar olduğuna değinen Dinçyürek, otomasyonda, yazılımlarda olan sorunları yerinde tespit ettiklerini, bunların giderilmesi için çalışmaların devam ettiğini ekledi.

Bakan Dinçyürek, sağlık hizmetlerinin her geçen gün daha iyi hale getirilmesi için çalışmaların devam edeceğini ve vatandaşların sağlıklı günler geçirmesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Dinçyürek’e ziyaretinde Mağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kalfaoğlu ve hastane yönetimi eşlik etti.

Paylaş