Mustafa Kemal ve Mehmetçik ilkokullarındaki güçlendirme çalışmaları sona yaklaştı

3
Mustafa Kemal ve Mehmetçik ilkokullarındaki
reklam alani

Mustafa Kemal İlkokulu ve Mehmetçik İlkokulu’nda yürütülen bina güçlendirme çalışmalarında sona doğru gelindi.

Okullardaki bina güçlendirme çalışmaları devam ediyor… Mustafa Kemal İlkokulu ve Mehmetçik İlkokulu’nda yürütülen çalışmalarda ise sona gelindi.

Yürütülen çalışmalar Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) tarafından da olumlu karşılandı. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş, “Kullanılan malzeme ve uygulanan teknik açısından iyi bir örnek oluşturması bizler için önemli” dedi.

Maviş, “Ülkemizin yetiştirdiği mimar, mühendis ve alanında uzman olanlar teknik kontrolüne yürütülen yapım işlerinde bir eksiklik görürlerse sıradaki binalar için sağlıklı yeni modeller tasarlayabileceklerdir” ifadelerini kullandı.

Çayırova İlkokulu, Şht. Yalçın İlkokulu ve son olarak Necati Taşkın İlkokulu’nda da kullanım dışı binalar tespit edildiğini kaydeden Maviş, “Zamanla yarıştığımız bu süreçte çocukların, öğretmenlerin güvenliği eleştirme hakkımızdan önce gelmektedir” diye konuştu.

Maviş açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“162 okuldan 124’ünün depreme performans analizlerine veri sağlayacak mevcut yapı malzemelerinin testi İMO yapı malzemeleri ve zemin mekaniği laboratuvarı tarafından yapıldı. Geniş anlamıyla 124 okulun 405 binasının her birine onlarca laboratuvar testi yapıldı. Tüm okulların gecikmiş ihale aşamasının tamamlanmasını takip ediyoruz.

Sesimizi yükseltmeye, tüm okulların güvenli binalara kavuşması için mücadeleye devam edeceğiz.”

Paylaş