Spor Dairesi, milli sporculara ambargo uyguladı!

6
Spor Dairesi, milli sporculara ambargo
reklam alani

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu, bisiklet sporcuları Ege Erülkü, Ömer Bülbül, Kerem Kıcım ve Arcan Kuzhan’ın davet edildiği Konya’da düzenlenecek olan Pist Bisikleti Milli Takım seçmeleri ve değerlendirme kampına katılımlarının durdurulduğunu açıkladı. Federasyon, Spor Dairesi’nin sporcuların katılacağı yarışmaları durdurmasının ardından gerekli soruşturmanın yapılacağını açıkladı.

Bisiklet sporcuları Ege Erülkü, Ömer Bülbül, Kerem Kıcım ve Arcan Kuzhan’ın, Türkiye’de düzenlenecek olan yarışlara katılımları durduruldu. 

Sporcuların yarışmalara katılımlarının Spor Dairesi tarafından durdurulduğunu açıklayan Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu, Spor Dairesi’nin özerklik soruşturması kapsamında faaliyetlerinin durdurma kararı ile ilgili ilerleyen zamanlarda basın açıklaması yapılacağını açıkladı.

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu’ndan yapılan açıklama şöyle:

“Milli sporcularımıza Spor Dairesi’nden ambargo,

13 Şubat 2024 tarihinde yapılacak olan ve sporcularımız Ege Erülkü, Ömer Bülbül, Kerem Kıcım ve Arcan Kuzhan davet edildiği Konya’da düzenlenecek olan Pist Bisikleti Milli Takım seçmeleri ve değerlendirme kampına katılımları durduruldu.

20 Şubat 2024 tarihinde Türkiye Pist Bisikleti Milli Takım Kampı’na çağrılan ve oradan da Türkiye Pist Bisikleti Milli Takım Kampı ile Avrupa Şampiyonası’na hazırlık için Portekiz’e gitmeye hazırlanan Emre Kaplan’ın gidişi de askıya alındı.

Kıbrıs Türk Bisiklet Federasyonu olarak anlam vermekte zorlanırken, kamuoyu takdirine bırakırken , gerekli hukuki işlemler başlatılmıştır. Spor Dairesi’nin özerklik soruşturması kapsamında faliyetleri durdurma kararı ile ilgili gerekli basın açıklaması en kısa sürede yapılacaktır.”

Paylaş