İktisatbank’ın piyasa analizi: Hisse senetleri Türkiye’de rekorlar kırdı

3
İktisatbank Piyasa Analizi
reklam alani

İktisatbank, 12 Şubat 2024’e ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı. Raporda, “Hisse senetleri sadece ABD’de değil, Türkiye’de de rekorlar kırdı” ifadelerine yer verildi.

İktisatbank’ın 12 Şubat 2024’e ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Yurt dışı temaslar ve bir iki gün de dinlenme şansı yakaladığım geçen hafta siz değerli okurlarımızdan ayrı kaldık. Müsaadenizle geçen haftanın önemli gördüğüm satır başlarının üzerinden geçtikten sonra yeni haftaya konsantre olarak kolları yeniden sıvayayım.

Hisse senetleri cephesinden bakılırsa, piyasalar açısından oldukça iyimser bir haftanın geride kaldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Dünyada jeopolitik riskler ve siyasi gelişmeler yoğun olsa da, mali piyasaların son yıllarda olduğu üzere ‘umursamaz’ tavırlarını korumaya devam ettiklerini not etmek fayda var. Şöyle ki, ABD’de en büyük 500 şirketin işlem gördüğü S&P500 endeksi tarihinde ilk defa 5bin puan seviyesinin üzerinden kapanış yaparak haftayı tamamladı. Yılın daha ilk 5 haftasını geride bırakmışken, S&P500’de getiri yüzde 5,4 oldu. Olumlu şirket finansallarının ana belirleyici olduğunu not düşelim lâkin yükselişin devamına yönelik endişelerimizin de olduğunun altını çizmete fayda görüyorum.

Hisse senetleri sadece ABD’de değil, Türkiye’de de rekorlar kırdı. Hatırlanacağı üzere, yüzünü Batıya yeniden dönen Türkiye için portföylerde hisse senetlerinin ağırlığının artırılabileceğini ve 9,200 puan seviyesinin radar menzilinde olduğunu söylemiştik. BIST100 endeksi haftayı 9,045 seviyesinde kapatarak tüm zamanların zirvesine yükseldi.

Paylaş