Emre Efendi, orman arazisi statüsünden çıkarılan alan için tepki gösterdi: Bir doymadınız, mahkemede görüşürüz

5
Emre Efendi
reklam alani

Yeşil Barış Hareketi Avukatı Emre Efendi, Gassi bölgesinde orman arazisi olan yerin, hangi yetkiyle orman arazisi statüsünden çıkarıldığını sordu. Efendi konuyla ilgili açıklamasında, “Bir doymadınız, bir bitmediniz. Yatırımmış, basbayağı ranttır bu” dedi. Efendi, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını da kaydetti.

Yeşil Barış Hareketi (YBH) Avukatı Emre Efendi, sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, Gassi bölgesinin tarumar edilmek için göz dikildiğini açıkladı.

Avukat Emre Efendi, Gassi’ye özel mülkiyet yapılması, imara da açılıp villalar yapılabilmesi için planlama onayı verildiğini belirterek, “Bu gibi konularda neredeyse hiçbir şeyi planlayamayan Şehir Planlama Dairesi bu işe onay vermiş” ifadelerini kullandı. Efendi, konuyu mahkemeye taşıyacaklarını da vurguladı.

Emre Efendi’nin açıklaması şöyle:

“Bizim köyde (Vasilya) her bir tepenin her bir dağın her bir derenin adı vardır. Ve her biri ayrı ayrı çok değerli ve anlamlıdır, özelde bizler için. Daha önce de başka yerleri tarumar etmek istemişlerdi. Şimdi de GASSİ’ye göz dikmişler. Yedirmeyiz. Her şeyin bir adabı bir sınırı var yahu. GASSİ’yi özel mülkiyet yapıp imara da açıp üstüne villalar yapılsın diye planlama onayı dahi vermişler.

Bu gibi konularda neredeyse hiçbir şeyi planlayamayan Şehir Planlama Dairesi bu işe onay vermiş. Yesinler verdiğiniz onayı. Başka bir meselede bu daire adına tanıklık yapan şahsın mahkemede verdiği şahadetin zabıtlarını yayınlasak, oralarda nasıl kepazelikler yaşandığını ağzınız açık okursunuz.

Özel mülkiyet olmadan evvel orman arazisi olan bu yeri hangi yasadan aldığınız yetkiyle orman arazisi statüsünden çıkardınız ya efendiler siz.

Bir doymadınız, bir bitmediniz. Yatırımmış, basbayağı ranttır bu. Sevin be bu toprakları biraz, sevin be bu ülkenin doğasını, taşını toprağını, çevresini, yeşilini. Biraz olsun sevin. Mahkemede görüşürüz. Zira tek sığınacak yer orası kaldı.”

Paylaş