Güney’den uyuşturucu ithal eden zanlıya ek tutukluluk

12
uyuşturucu bulunan zanlı A.K.
reklam alani

Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’ta geçiş yapacağı sırada tasarrufunda 250 gram uyuşturucu bulunan zanlı A.K., yeniden mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede detayları paylaşan polis memuru, zanlının ifadesinde uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’ta bir şahıstan aldığını itiraf ettiğini ve şahsın yönlendirmesiyle uyuşturucu maddeyi KKTC’de bir konuma bırakacağını ve bu iş karşılığında 25 gram uyuşturucu alacağını itiraf ettiğini açıkladı. Zanlı, soruşturma kapsamında 8 gün tutuklu kalacak.

Lefkoşa’da meydana gelen “kanunsuz uyuşturucu madde hintkeneviri ithal ve tasarrufu” suçlarından tutuklanan zanlı Aydın Kayıplar, ek süre talebiyle yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Ertu Akşanoğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Durukan, huzurda bulunan zanlı A.K.’nin 2 Şubat 2024 tarihinde saat 19.20’de Metehan Kara Giriş Kapısı’nda Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından KKTC’ye giriş yaptığı esnada kullanımındaki DD 135 plakalı araç içerisinde yapılan aramada, aracın bagaj kısmındaki hoparlör kabini içerisine gizlenmiş vaziyette yaklaşık 250 gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındığını ve zanlının suçüstü tutuklandığını söyledi.

Polis memuru, zanlının ifadesinde uyuşturucu maddeyi Güney Kıbrıs’ta bir şahıstan aldığını itiraf ettiğini açıkladı. Polis, zanlının Güney’deki şahsın yönlendirmesiyle uyuşturucu maddeyi KKTC’de bir konuma bırakacağını ve bu iş karşılığında 25 gram uyuşturucu alacağını da itiraf ettiğini belirtti.

Polis, ele geçirilen maddenin önceki gün Devlet Kimya Laboratuvarı’na gönderildiğini ancak analiz cihazının arızalı olmasından dolayı analiz raporu temin edemediklerini açıkladı. Polis, alınacak ifadeler, soruşturulacak şahıslar olduğunu, ayrıca zanlının cep telefon dökümlerinin de inceleneceğini belirterek, 8 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, zanlının soruşturma maksatlı 8 gün daha tutuklu kalmasına emir verdi.

Paylaş