Nazım Çavuşoğlu: İsias katilleri yüzünden yaşadığımız travma, 74 sonrası en büyük kaybımızdır

7
Nazım Çavuşoğlu
reklam alani

Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Gazimağusa’da Şampiyon Melekler için düzenlenen anma töreninde yaptığı konuşmada, “Şampiyon Meleklerimizi kalbimize gömeli bir yıl oldu. İsias katilleri yüzünden yaşadığımız travma, 74 sonrası en büyük kaybımızdır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de 6 Şubat 2023’te, 04.17’de yaşanan depremlerde yaşamını yitiren KKTC vatandaşları için Gazimağusa Kabristanlığı Şampiyon Melekler Şehitliği’nde anma töreni düzenleniyor.

Törene katılan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu buradaki konuşmasına “Şampiyon Meleklerimizi kalbimize gömeli bir yıl oldu” diyerek başlayan Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu da “Bu, belediye başkanının da ifade ettiği gibi, 1974’ten sonraki en büyük kaybımız” dedi.

“Şampiyon Melekler’in bayrağımızı yüceltmek için çıktığı yolculuğun sonunda, biz onlar için bayraklarımızı yarıya indirdik” diyen Çavuşoğlu, “Doğduklarında ailelerine, şampiyon olduklarında eğitim camiasına mutluluk yaşatan Şampiyon Melekler, İsias katilleri yüzünden öldüğünde, tüm Kıbrıs Türk halkı, anavatandaki soydaşlarımız üzüntüye gömüldük” dedi.

“Onlar kalbimizden asla çıkmayacak” diyen Çavuşoğlu, “Doğal afet vardı ama kaybımızın sebebi, orada gördüğümüz gibi İsias’ı yapanlardı. Biz onları katil olarak isimlendirdik çünkü gördüğümüz manzara bir kum, toprak yığınıydı.” ifadelerini kullandı.

Depremin hemen ardından arama kurtarma çalışmaları için harekete geçildiğini, lojistik çalışmalar ve araç gerecin ayarlanması için süre gerektiğini anlatan Çavuşoğlu “Ama enkaza ulaştığımızda zaten yapacak bir şey olmadığını hem arkadaşlarımız, hem de biz gördük” şeklinde konuştu.

“Anadolu insanının maneviyatını orada hissettik” diye devam eden Çavuşoğlu, Türkiye yetkililerinin ve hayırseverlerin araç gereç yardımıyla, altı gün hiç durmadan, son çocuğa ulaşmak için mücadele ettiklerini söyledi.

“Son aşamada bir kişiyi olsun canlı çıkarıp getirmek istedik ama İsias katillerinin yaptığı inşaat buna izin vermedi” diyen Çavuşoğlu, “Bilinsin ki Kıbrıs Türk halkında açılan yaranın sarılması mümkün değil. Ama Türk mahkemelerinde verdiğimiz hukuk mücadelesinde umut ederiz ki onlar ömür boyu hapse girerler ve yaramıza su serpilir” dedi.

Kurtarma çalışmaları sırasında Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin sunduğu imkanlara teşekkür eden Çavuşoğlu, bölgeye KKTC’den götürdükleri imkanlarla da birçok kişiye yardım ettiklerini belirtti.

“Rahat uyusun melekler, oradaki mücadele ailelerin değil Kıbrıs Türk halkının ve devletinin mücadelesidir” diyen Çavuşoğlu, katilleri cezalandırmak adına mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Bu süreçte, maddi manevi desteğini esirgemeyen herkese teşekkür eden Çavuşoğlu ailelere sabır, Şampiyon Meleklere ve depremde hayatını kaybeden herkese rahmet diledi.

Paylaş