Başbakan Üstel: Çocuklarımızın, evlatlarımızın, acıları yüreklerde…

5
Başbakan Ünal Üstel
reklam alani

Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’deki 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler için düzenlenen anma törenine katıldı. Törende konuşan Üstel, “Tam 1 yıl oldu. Hala daha çocuklarımızın, evlatlarımızın, acıları yüreklerde… Unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Türkiye’de 6 Şubat 2023’te, 04.17’de yaşanan depremlerde hayatını kaybeden Şampiyon Melekler için Gazimağusa Kabristanlığı Şampiyon Melekler Şehitliği’nde anma töreni yapılıyor.

Başbakan Ünal Üstel, “Sözün bittiği yerdeyiz” diyerek başladığı konuşmasında, 6 Şubat 2023’te Türkiye’de asrın felaketinin yaşandığını belirterek, Türkiye’de 50 bin, KKTC’de ise 49 canın kaybedildiğini ifade etti.

Başbakan Üstel, 6 Şubat’ın üzerinden günler, haftalar ve yıl geçtiğini belirterek, “Çocuklarımızın ve evlatlarımızın acıları hâlâ yüreğimizde. Unutmayacağız, kendilerini unutturmayacağız” dedi.

Üstel, asrın felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren KKTC halkının cumhurbaşkanıyla, komutan ve askerleriyle, büyükelçiliğiyle, hükümetiyle, ana muhalefet partisi başkanıyla birlikte ayakta olduğunu belirtti. Üstel, şöyle devam etti:

“Hepimiz ayaktaydık, bir olduk, birlik olduk, birlikte hareket ettik ve Adıyaman’a uçuş iznini alır almaz tüm ailelerimizi, ekiplerimizi oraya gönderdik. TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ne istediysek bize oraya gönderdiler.”

“Çalışmalarımızı yaptık ama maalesef ne üzücüdür ki moloz yığını altında kalan çocuklarımız Şampiyon Meleklerimizi, şehitlerimizi, evlatlarımızı kurtaramadık.” diyen Üstel, şehitleri KKTC’ye getirerek sonsuz yolculuğa uğurladıklarını anlattı.

Üstel, İsias Otel ile başlatılan hukuk sürecine değinerek, “Bu hukuk sürecinde İsias davası bizi tek yürek haline getirdi, bir olduk…” dedi.

Adıyaman’daki duruşmaya yüz kişilik bir ekiple katıldıklarını ifade eden Üstel, “Davamızı tek yürek halinde savunduk, savunmaya da devam edeceğiz” dedi.

26 Nisan’da ikinci duruşmanın olacağını hatırlatarak oraya yine hep beraber gideceklerini belirten Üstel, “26 Nisan’da yine Adıyaman’da olacağız” şeklinde devam etti.

Gösterdikleri yakın ilgi nedeniyle Adıyaman halkına teşekkür eden Üstel, “İsias davasını hükümet olarak, devlet olarak ve KKTC halkı olarak, tek yürek olarak, sonuçlanıncaya kadar devam edeceğiz. Biz TC’nin adaletine güveniyoruz. İnanıyorum ki, sonunda adalet tecelli edecek ve bizler de manevi huzur içerisinde olacağız” dedi.

Üstel, 6 Şubat’ta hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, bir kez daha birlik ve berberlik sergileyen herkese teşekkür etti.

Paylaş