Cumhurbaşkanı Tatar: Şampiyon Melekler’in isimleri yaşayacak

4
Cumhurbaşkanı Ersin Tatar
reklam alani

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Şampiyon Melekler’in isimlerinin her zaman yaşatılacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Gazimağusa’da Şampişyon Melekler için düzenlenen anma törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar anma töreninde yaptığı konuşmada, felaketin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatarak, en büyük acının ailelerin acısı olduğunu ancak bu acının milletin de acısı olduğunu vurguladı.

Tatar, “Şampiyon Melekler”in adını ilelebet yaşatmak, her zaman yüreklerde en müstesna yerde yaşatabilmek için ne gerekirse yapılmakta olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye’de belki de bin yılın felaketi yaşanırken oralarda acaba ne oluyor endişesi içinde olduklarını söyleyerek, “Buradan büyük bir seferberlikle oraya gittik ve yerinde büyük bir mücadele verdik.” dedi.

“O acıyı yüreğimizde ilelebet yaşayacağız” diyen Tatar, Kıbrıs Türk halkının bu büyük acıyı yaşarken milli mücadelede yaşadığı acılarda olduğu gibi tek yürek olduğunun altını çizdi.

“Şampiyon Melekler”e yaraşır bir şehitlik yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Tatar, depremde Adıyaman’daki İsias Otel ile diğer bölgelerde görev yapan kurum ve kişilere de teşekkür etti.

“Şampiyon Melekler’in adlarının ilelebet yaşayacağını kaydeden Tatar, “Hepimiz bu fani dünyadan göçüp gideceğiz ama onların isimleri her zaman yaşayacaktır.” dedi.

Acının hiçbir zaman sönmeyeceğini yineleyen Tatar, acılı anne babaların da her zaman yanlarında olacaklarını vurguladı.

Hukuk sürecine değinen Tatar, “Yargı mücadelesinde KKTC oradadır. Devlet olarak biz de orada varlığımızı ailelerin yanında hissettiriyoruz. Biz adaletin yerini bulması için ailelere desteğimizi sürdürüp, Kıbrıs Türk halkının beklentilerini duyurmaya devam edeceğiz. Bu bizim hem Şampiyon Meleklerimize, hem diğer vatandaşlarımıza, hem de ailelere bir mükellefiyetimizdir, sorumluluğumuzdur. Gereği de yapılmaktadır. Yüce Türk milletinin bağımsız yargısına güveniyoruz” dedi.

Paylaş