Ülkesine gitmek için polisten yardım istedi, kaçak yaşadığı ortaya çıktı!

5
Ülkesine gitmek için polisten yardım istedi
reklam alani

Ülkesine gitmek için polisten yardım isteyen Festus Joseph’in ülkede 794 gündür kaçak yaşadığı ortaya çıktı, zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ülkede ikamet izinsiz olarak yaşadığı belirlenen Festus Joseph tutuklanarak, Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Lefkoşa Adli Şube’de görevli polis memuru Emine Çıkan mahkemede olguları aktardı.

Polis, zanlının 1 Şubat 2024 tarihinde saat 21.00 sıralarında Lefkoşa Adli Şube’ye gelerek, ülkesine gitmek için polisten yardım istediğini belirtti. Polis, zanlının yapılan muhaceret kontrolünde 27 Ekim 2021 tarihinden beri 794 günsür ülkede ikamet izinsiz olarak kaldığının belirlendiğini söyledi. Polis, zanlının suçüstü tutuklandığını, Muhaceret Dairesi’nden yapılan kontrolde ülkede kaçak yaşadığının teyit edildiğini belirtti. Polis memuru, zanlının ülkede herhangi bir yasal bağı olmadığını ifade ederek, tutuklu yargılanmasını talep etti.

Polisin ardından söz hakkı verilen zanlı ise 2021 yılında ülkeye geldiğini, ilk etapta oturma izni aldığını ancak mali sorunlardan dolayı yasal işlemlerini devam ettiremediğini söyledi.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç, ikamet izinsiz suçunun 6 aya kadar hapis öngören ve gün geçtikçe yaygınlaşan bir suç olduğunu belirterek, zanlının 20 günü aşmayacak bir süreyle cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Paylaş