Petrol ateşkes haberleriyle haftalık düşüşe hazırlanıyor

6
Petrol
reklam alani

Petrol, Gazze’de ateşkes görüşmelerinin ilerlemesiyle haftalık düşüşe doğru gidiyor

Petrol, İsrail-Hamas savaşını durdurma yönünde önemli bir adım olabilecek anlaşmaya yönelik müzakerelerin ilerlemesiyle Kasım başından bu yana en büyük haftalık kaybına yöneldi.

ABD ham petrolü Cuma günü varil başına 74 doların üzerine çıktı, ancak hafta boyunca neredeyse yüzde 5 düşüş yaşadı. Brent de haftalık düşüş yolunda ilerliyordu. Konuya yakın kaynaklar, ateşkes görüşmelerinin henüz başlangıç aşamasında olduğunu ve önümüzdeki günlerde bir ilerleme beklenmediğini söyledi.

Orta Doğu’da giderek artan gerilimlerin hızla tırmanabileceğine dair endişeler hâlâ sürüyor. Yemen merkezli Husi isyancıları Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ndeki gemileri hedef almaya devam ederken piyasa, hafta sonu Ürdün’de Amerikan birliklerini öldüren insansız hava aracı saldırısına ABD’nin tepkisini bekliyor.

Mizuho Bank Ltd’den ekonomist Vishnu Varathan, “Gazze ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedileceğine dair umutlar arttıkça ham petrole verilen jeopolitik risk priminin azalması sürpriz değil. Fakat bu kadar köklü ve kutuplaşmış bir çatışmanın doğrusal olması pek olası değil, çözüme giden sınırsız ve kısa yol” dedi.

Paylaş